Oeteldonkse das
Oeteldonkse das (Foto: Breigaren-denbosch)

Jubileum van de Poemiek; alles kan, behalve zang

DEN BOSCH - Oeteldonks carnavalstraditie de Poemiek beleeft dinsdag 12 februari haar tweeëntwintigste editie; een carnavalesk jubileum. Om dat jubileum een feestelijk karakter te geven, nodigt de organisatie oud-deelnemers uit om hun versie weer op de bühne te brengen.

Tal van vertolkers van bekende en onbekende Oeteldonkse liedjes hebben de afgelopen 21 jaar hun versie gegeven op originele, pakkende en kolderieke wijze. Eén ding hadden zal allen gemeen in hun presentatie: er werd niet gezongen, want dat mag nou eenmaal net niet bij de Poemiek. Daar worden Oeteldonkse liedjes van nu en vroeger verteld, geschreeuwd en gefluisterd, gerapt, gedeclameerd en soms zelfs met begeleidende muziek uitgevoerd. Maar zingen is er dus niet bij. Voor vele deelnemers blijkt dat aspect juist telkens weer een leuke uitdaging te zijn.

Ook dit jaar verheugt de organisatie zich weer op veel creatieve deelnemers met een nieuwe vondst. Maar daarnaast willen ze, bij voldoende deelname, ook oud-deelnemers vragen hun ooit uitgevoerde versie nog een keer te laten horen en zien. Naast het kiezen van een winnende nieuwe vertolking wil de Poemiek uit de oude winnaars een totaal-winnaar kiezen van de afgelopen 22 jaar.

Als vanouds wordt de Poemoek gehouden in de Knillispoort op dinsdag 12 februari. De jubileumeditie begint om 20.11 uur. Inschrijven voor deelname kan tot 7 februari door te mailen naar simonekerkhof@hotmail.com.

Meer berichten