Nicole Oerlemans, Saskia Versteeg en Jozien Verkuylen nodigen Vughtse kleuters en ouderen uit om samen theater te gaan maken.
Nicole Oerlemans, Saskia Versteeg en Jozien Verkuylen nodigen Vughtse kleuters en ouderen uit om samen theater te gaan maken. (Foto: )

Theater brengt oud en jong samen met het project 'Stel je eens voor...'

VUGHT - Het theaterproject 'Stel je eens voor...' brengt vanaf woensdag 30 januari Vughtse kleuters samen bewoners van woonzorgcentrum Huize Elisabeth in Vught, de aanleunwoningen en ouderen in de wijk. De kleuters vergroten hun blik in een wereld die voor ouderen steeds kleiner wordt en maken samen die wereld een stukje gelukkiger, gezonder en gezelliger. In acht wekelijkse bijeenkomsten gaan ze toneelspelen, dansen en schilderen.

Nicole Oerlemans startte vanaf mei 2017 met peuterdanslessen in diverse ouderenzorgcentra. Dat deed Nicole nadat ze bij de bezoekjes aan haar moeder met Alzheimer zag dat de hele afdeling opleefde als zij met haar dochtertje op bezoek kwam. Naast lachende gezichten en spontaan helder kijkende ogen gaf het positieve prikkels bij de bewoners. Er kwamen herinneringen naar boven, daardoor werden verhalen verteld en kwamen gesprekjes op gang tussen bewoners. Er werd bewogen en gezongen.

Verbinden
Dat bracht Nicole op het idee om haar vakgebied theater en dans in te zetten om de jongste en oudste doelgroepen met elkaar te verbinden. In juni 2018 werd zij met dit initiatief één van de winnaars van het Broedweekend, De Zorgzame Stad Challenge 's-Hertogenbosch. Daardoor gestimuleerd ging Nicole op zoek naar een kunstvakcollega, die ook de beide doelgroepen verstaat en vond deze in Saskia van Oversteeg. Naast illustreren en lessen in het onderwijs geeft Saskia ook schilderlessen aan mensen met dementie, onder andere bij Vughterstede.

Afsluiten met voorstelling
Door de verschillende vakgebieden van deze bevlogen kunstvakdocenten konden zij elkaar versterken voor project 'Stel je eens voor…' waarbij Nicole (Vis In Het Water Theater) de theater- en dans invulling verzorgt en Saskia (Sas Illustraties) het beeldende aspect(decor). Het theaterproject voor kleuters van 4 tot 6 jaar begint woensdag 30 januari en sluit woensdag 27 maart af met een voorstelling voor familie, bekenden en geïnteresseerden in Vughterstede- Huize Elisabeth aan de Sint Elisabethstraat 2 in Vught.

Aanmelden
Kleuters van 4 tot 6 jaar oud die houden van theater, dansen en schilderen kunnen aangemeld worden voor 'Stel je eens voor...'. In acht woensdagmiddagen tussen 14.30 en 15.30 uur worden de jonge deelnemers met de oudere samengebracht en klaargemaakt voor de eindvoorstelling. Deelname kost 30 euro, dat is inclusief toegang tot die eindshow. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan bij Nicole via nicole@visinhetwatertheater.nl of telefoonnummer 06-22239016.

Meer berichten