Voorbeeld van een tiny house, ter illustratie.
Voorbeeld van een tiny house, ter illustratie.

Studenten bouwen 'tiny house' voor Edwin en Iris

DEN BOSCH - Ontwerp en bouw een 'tiny house' voor bewoners Edwin en Iris. Dat is de uitdaging die tweedejaarsstudenten Constructieve en Commerciële Bouwkunde van het Koning Willem I College kregen. Samen met de gemeente Den Bosch en Stichting Minitopia gingen negen studententeams de afgelopen weken aan de slag met dit 'minihuis'. Het winnende ontwerp wordt donderdag 24 januari bekendgemaakt.

Den Bosch - Het gekozen ontwerp wordt niet alleen in detail uitgewerkt, maar komende maanden ook daadwerkelijk gebouwd door de studenten. Bewoners Edwin en Iris verhuizen dit voorjaar nog naar hun Tiny House.

"Een mooie opdracht voor onze studenten", vertelt leraar Hilde Vorstermans. "Het ontwerp mag niet meer dan 30.000 euro kosten en moet modulair gebouwd worden. Over vijf jaar moet de woning bovendien op een andere locatie geplaatst kunnen worden. Daarnaast mogen de studenten uitsluitend bouwen met duurzame materialen én is de wens dat het Tiny House helemaal energieneutraal wordt."

De studenten kregen de afgelopen weken onder andere gastlessen om te leren bouwen met biobased en circulaire materialen. Dat wordt door sommigen gezien als de toekomst van het bouwen van huizen, met oog voor duurzaamheid.

Meer berichten