Filmstrip
Filmstrip (Foto: Pixabay)

Filmavond voor het goede doel

DEN BOSCH - Drie Havo-eindejaarsleerlingen van het ds. Pierson College houden vrijdag 18 januari een filmavond bij Muzerije, om geld in te zamelen voor 'Movies that Matter'. Dat is een organisatie die door het laten zien van films aandacht wil richten op het verbeteren van mensenrechten over de hele wereld. Het drietal Jan, Koen en Goof houdt de filmavond als profielwerkstuk, een onderdeel van het eindexamen.

"Wij maken voor ons profielwerkstuk van school een filmavond", vertelt Jan. Daar draaien we de films van de filmreeks 'The Avengers'. "De keuze om juist deze films te draaien was snel gemaakt, ik houd zelf erg van superheldenfilms dus toen we een geschikte filmkeuze moesten maken wist ik het meteen", laat Koen weten.

De toegang tot de filmavond kost 10 euro, leden van de Bibliotheek betalen 7,50 euro. "Dankzij sponsoring van New York Pizza hebben we de kosten laag kunnen houden, zij verzorgen namelijk het avondeten", zegt Goof. De filmavond begint om 16.00 uur, om 16.30 uur begint de eerste film. De laatste is rond 0.30 uur afgelopen. Kaarten zijn te koop via de website van de bibliotheek.

Meer berichten