De school, die teruggaat tot de Latijnse school uit 1274, is gehuisvest in een modern en goed uitgerust gebouw. Het leerlingaantal is 809.
De school, die teruggaat tot de Latijnse school uit 1274, is gehuisvest in een modern en goed uitgerust gebouw. Het leerlingaantal is 809. (Foto: )

De volgende stap bij het Stedelijk Gymnasium 's-Hertogenbosch

DEN BOSCH - Het Stedelijk Gymnasium van 's-Hertogenbosch houdt zaterdag 12 januari een open dag tussen 09.30 en 12.30 uur. Het Stedelijk Gymnasium is een openbaar, categoraal gymnasium, gunstig gelegen in het centrum van de stad. De school, die teruggaat tot de Latijnse school uit 1274, is gehuisvest in een modern en goed uitgerust gebouw. Het is een veilige school, waar de herkenbaarheid voor personeel, leerlingen en ouders groot is.

De Open Dag is in de eerste plaats bedoeld voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen en hun ouders/verzorgers. Zij kunnen op deze ochtend de 'sfeer proeven' van de school door kennis te maken met diverse aspecten van het schoolleven op het Stedelijk Gymnasium.

Intro's en demo's
Zo verzorgt de conrector elk half uur een korte inleiding. Ook de rector en de coördinatoren zijn voortdurend aanwezig om informatie te verstrekken of vragen te beantwoorden. Docenten verzorgen korte introductielessen in onder andere de vakken Latijn, Frans, wiskunde en drama. De tijden worden bij de lokalen aangegeven. Verder is er een aantal demonstraties voor onder andere natuurkunde, scheikunde, informatica, biologie, muziek en lichamelijke opvoeding. Docenten van de andere vakken geven een toelichting op het lesaanbod en de gebruikte lesmaterialen.

Ook is er gelegenheid met leden van de Oudervereniging en leerlingen van gedachten te wisselen over de gang van zaken op school en geven de leerlingbegeleiders informatie over begeleiding van meer en minder getalenteerde gymnasiasten. De decaan vertelt over keuzebegeleiding en er is fotomateriaal te zien van onder meer excursies, reizen, toneelvoorstellingen.

Bereikbaarheid
Het schoolgebouw is gelegen aan het Mercatorplein 2 in het Paleiskwartier en door de enkele loopminuten van het Centraal Station van Den Bosch goed bereikbaar. Leerlingen uit alle windrichtingen weten met trein, bus of fiets de weg naar school te vinden. Bezoekers kunnen parkeren in parkeergarage Paleiskwartier aan de Hugo de Grootlaan. Voor meer info kan men bellen naar 073-6219068 of kijken op de website van het Gymnasium.

Meer berichten