Over wonen en werken in een oude molen merkt Karin vaak dat mensen interesse hebben in hoe de inrichting er vanbinnen uitziet, of hoe een atelier in zo'n apart gebouw eruit ziet.
Over wonen en werken in een oude molen merkt Karin vaak dat mensen interesse hebben in hoe de inrichting er vanbinnen uitziet, of hoe een atelier in zo'n apart gebouw eruit ziet. (Foto: )

'Meulen van d'n Duff' draait door als expositieruimte

ROSMALEN - De Rosmalense beeldend kunstenaar Karin Bonnemaijers opende deze week voor de eerste keer haar atelier, woonruimte én voormalig molen aan de Pastoor Coolenstraat in Rosmalen. Vanaf nu is de molen dus ook een expositieruimte, die elke dinsdag en donderdag voor publiek geopend is. Cultureel erfgoed ontmoet modern design.

Naast Rosmalens meest bekende molen in de Molenstraat, is de plaats nog een molen rijk. Tegenwoordig zonder wieken weliswaar, maar gebouwd in de achttiende eeuw, ruim 300 jaar gelden in 1716 in een zijstraat van de Deken Fritsenstraat. De rijke historie van dit ruim 300 jaar oude en bijzondere gebouw is helemaal in kaart gebracht, in woord en in beeld, en veel details zijn in de molen nog te zien. Beeldend kunstenaar Karin Bonnemaijers is eigenaar van de 'meulen van d'n Duff', zoals de molen de volksmond wordt genoemd. Zij deelt graag en met passie haar kennis over de rijke historie en weet veel te vertellen over de Rosmalense molenaar en zijn gezin.

Bijzonder wonen en werken
Over wonen en werken in een oude molen merkt Karin vaak dat mensen interesse hebben in hoe de inrichting er vanbinnen uitziet, of hoe een atelier in zo'n apart gebouw eruit ziet. Ook over haar techniek -Karin schildert op glas- krijgt ze vaak vragen. Op die vragen wil Karin nu antwoord geven en vertellen over haar techniek en de molen als woon- en werkplek. Daar kunnen Rosmalenaren en mensen uit de wijde omgeving terecht om te horen over de 300 jaar oude molen en haar geschiedenis, over bijzonder wonen en werken, om een kunstenaar aan het werk te zien in haar atelier, met bijzondere schildertechnieken en materialen en kunstwerken van haar en andere diverse kunstenaars zien.

Uitbreiden
In de loop van 2019 wordt de collectie worden uitgebreid en zijn er workshops te volgen, die door diverse kunstenaars en designers worden gegeven in allerlei denkbare technieken en vaardigheden. Een bezoekje is ook interessant voor kunstenaars, makers of designers die willen samenwerken, exposeren of demonstreren in de oude molen.

Die molen en atelier is elke dinsdag en donderdag open tussen 10.00 en 16.00 uur, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Meer informatie over het open atelier van Karin Bonnemaijers is te vinden op haar website, via info@pincelada.nl of telefoonnummer 06-40609555.

Meer berichten