Germain Silawanebessy (links) en zijn vader Jimi Bellmartin, die een optreden gaf voor de sporters. Foto en tekst: Peer van den Bouwhuijsen
Germain Silawanebessy (links) en zijn vader Jimi Bellmartin, die een optreden gaf voor de sporters. Foto en tekst: Peer van den Bouwhuijsen (Foto: Peer van den Bouwhuijsen)

24 uur crossfitten voor Spieren voor Spieren met mini-concert beloond

DEN BOSCH - Een groep van achttien sporters van PT2DAY deed vanaf zaterdag 15 december mee aan een challenge om 24 uur te crossfitten. "Of dit wel gezond is? Nou, voor één keer wel", zegt Germain Silawanebessy, personal trainer en eigenaar van PT2DAY. Met de challenge werd geld opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren. De volgende dag om 12.00 uur eindigde de actie met een afgematte groep, een optreden van Jimi Bellmartin en een opbrengst van zo'n 4.000 euro.

Door Peer van den Bouwhuijsen

De crossfitters sluiten met hun actie aan bij het internationale evenement '24HR AMRAP'. Op meer dan zeventig plekken wereldwijd deden teams hieraan mee. Deelnemer Matthijs Rosman licht toe: "AMRAP staat voor 'As Many Rounds As Possible'. Elk uur krijgen we drie oefeningen waarvan we minimaal vijfhonderd herhalingen totaal moeten uitvoeren om in de race te blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan push-ups en squads. Er zijn teams die voor zoveel mogelijk herhalingen gaan om het event te winnen. Afgelopen jaren waren dat steeds teams uit Amerika (de bakermat van crossfit). Wij doen met één team mee aan de competitie maar hebben daarnaast nog twee support teams die dezelfde oefeningen meedoen."

Challenge
Vanuit PT2DAY hebben achttien enthousiastelingen zich aangemeld voor de 24-uursactie. Samen met eigenaar Germain Silawanebessy is gekozen om met de challenge geld op te halen voor Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte, door middel van geldinzameling voor onderzoek, diagnostiek en behandelingen. Rosman: "We hadden al veel donaties binnen en hopen uiteindelijk naar de 4.000 euro te gaan."

Vader zingt
Aan het einde van de challenge wordt het nog een gezellig feestje in de sportzaal aan de Burgemeester Burgerslaan. Het laatste uur van de actie wordt opgeluisterd met een optreden van Jimi Bellmartin. Jimi Bellmartin is de winnaar van The Voice Senior en vader van Germain Silawanebessy. Begin december zong hij nog voor een vol Carré (met Marco Borsato) en een uitverkochte Ziggo Dome (Muziekfeest van het jaar). Volgend jaar herfst start zijn theatertour in Den Bosch. Nu staat hij voor zo'n 20 man te zingen bij een crossfitzaal, maar ook dat doet hij met overgave.

Na het muzikale intermezzo gaan de crossfitters weer de sportzaal in en werken gezamenlijk hun laatste oefeningen af. Ondanks de lange inspanningen zijn er alleen vrolijke gezichten te zien. Kortom: alle deelnemers kunnen terugkijken op een in veel opzichten geslaagde actie.

Meer berichten