Foto:

Lions Oss golft 4.000 euro bijeen voor Huifbed de Meierij

ROSMALEN - Stichting Huifbed de Meierij uit Rosmalen heeft onlangs een cheque van 4.000 euro gekregen van Lionsclub Oss. Dat geld heeft de serviceclub bijeen gebracht tijdens een golftoernooi voor de stichting, die zich inzet voor ruitersport bij gehandicapten, het huifbedrijden in het bijzonder. Met het bedrag kan de stichting een elektrische toegangsdeur verwezenlijken waardoor haar gebouw beter toegankelijk wordt voor de deelnemers en begeleiders van het huifbedrijden.

Voorzitter Gerd-Jan van Rooij van de golfcommissie 2017-2018 en Bert Lippens van de Lionsclub Oss De Maashorst hebben de cheque van 4.000 euro inmiddels aan het bestuur van de stichting overhandigd. Huifbed de Meierij heeft de Lionsclub daarop uitgenodigd om in het voorjaar te komen kijken naar het resultaat, de elektrische toegangsdeur.

Om de ruitersportactiviteiten aan gehandicapten aan te kunnen bieden, beschikt Huifbed de Meierij over paarden, pony's en huifbedden. Wekelijks doen ongeveer zestig mensen, met veelal een ernstige meervoudige beperking, mee aan het huifbedrijden. Bijna twintig vrijwilligers maken dat mogelijk door ritten te verzorgen over het terrein van Cello, locatie de Binckhorst in Rosmalen. 

Meer berichten