Dit beeld, uit 2017, wil de organisatie van de Taptoe behouden. Vandaar dat gekozen is voor een andere datum, in plaats van een andere plek.
Dit beeld, uit 2017, wil de organisatie van de Taptoe behouden. Vandaar dat gekozen is voor een andere datum, in plaats van een andere plek. (Foto: Peter van Hoof)

Taptoe vroeger en zonder streetparade

DEN BOSCH - De datum voor de Taptoe van Den Bosch is vervroegd, naar zaterdag 18 mei. Het tweejaarlijkse, muzikale evenement zou op zaterdag 22 juni, deels in de Bossche binnenstad en deels in het stadion van FC Den Bosch zijn, maar een nieuwe grasmat gooit roet in het eten.

Omdat Stadion De Vliert met nieuw gras wordt bekleed, is die locatie niet beschikbaar. En omdat de organisatie niet voor een andere plek wil kiezen, is besloten tot een andere datum.

Dat heeft tot gevolg dat het middagdeel, de Streetparade op de Parade, niet doorgaat. Op De Parade in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei geen geluidsoverlast zijn, in verband met een driedaags evenement in het theater en een gedeelte van de Parade. "We moeten dus noodgedwongen deze keer de Streetparade laten vervallen", aldus Cees Heesbeen, bestuurslid bij de Taptoe. "Dat is heel jammer, maar we gaan nu alles op alles zetten om van het avonddeel in De Vliert een nog indrukwekkender muzikaal festijn te maken."

Meer info staat op taptoe-shertogenbosch.nl.

Meer berichten