Het weeshuis Peduli Anak is deels vernietigd door de aardbeving.
Het weeshuis Peduli Anak is deels vernietigd door de aardbeving.

Boekenbeurs Vincentius voor getroffen weeshuis

DEN BOSCH - De opbrengst van de grote boekenbeurs die de Bossche Vincentiusvereniging jaarlijks houdt, gaat dit jaar naar een door natuurgeweld getroffen kindertehuis op het Indonesische eiland Lombok. Het laatste weekend van januari probeert de Vincentiusvereniging met de boekenverkoop 10.000 euro bijeen te brengen voor herbouw van kindcentrum Peduli Anak.

De Brabanthallen wordt met 100.000 boeken gevuld voor de boekenbeurs op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 26 januari. Naast boeken in alle denkbare genres zijn er cd's, dvd's, lp's en de 'delicatessen'. Dat zijn bijzondere boeken, die in een iets duurdere prijzencategorie vallen. Het zijn de 'zeldzame pareltjes' die verhalen over Den Bosch, Brabant, over geschiedenis en kunst, fotoboeken en oude gebedenboeken uit de achttiende eeuw. De overige boeken kosten vrijdag 2,50 euro, zaterdag 2 euro en gaan zondag voor 3 euro de kilo over de toonbank. De Boekenbeurs in de Brabanthallen is vrijdag 25 januari open van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag 26 en zondag 27 januari van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang en parkeren is gratis.

De opbrengst gaat naar de stichting Peduli Anak, die het gelijknamige kindertehuis beheert op Lombok dat in augustus door een aardbeving is verwoest.

Meer berichten