Ook de Amerikaanse Stafford Apollo, die agressief op andere honden reageerde, heeft dit jaar een nieuw thuis gevonden om zich van zijn beste kant te laten zien.
Ook de Amerikaanse Stafford Apollo, die agressief op andere honden reageerde, heeft dit jaar een nieuw thuis gevonden om zich van zijn beste kant te laten zien. (Foto: )

Ook 'moeilijke dieren' vonden in 2018 een plekje

DEN BOSCH - Het Dierentehuis voor honden en katten aan de Oosterplas ving in 2018 niet alleen zwerfdieren in nood op maar ook dieren waarvan afstand gedaan moest worden. Van de zwerfhonden ging 82 procent terug naar de eigenaar. Bij de katten was dat maar 12 procent. Katten dragen zelden een chip en zwerven van nature. Van deze zwervers ging 80 procent naar een nieuw baasje, met alle entingen, gecastreerd of gesteriliseerd en voorzien van een geregistreerde chip. En veelal ook gesocialiseerd. Ook vonden katten een plek als boerderijkat.

Door Cobi Beulink van Dierentehuis Den Bosch

Dit jaar hebben heel wat moeilijke honden een nieuwe baas gevonden. Dieren die door hun karakter of gedrag niet overal terecht konden. Zoals foxterriër Moby die absoluut niet alleen thuis kon blijven. Of de 1 jaar oude Amerikaanse Bulldog Gringo die doof was en nog heel veel moest leren. Zo ook de schattige maar pittige Chihuahua Djuicy die uit angst vinnig uit de hoek kon komen. En de Amerikaanse Stafford Apollo die agressief op andere honden reageerde.

Ook de meeste oudere honden uit de seniorenopvang vonden een thuis. Zoals het Maltezer duo Teddy en Loekie die samen geplaatst moesten worden. Of de 10 jaar oude Abby die na het overlijden van haar baasje in het Dierenthuis werd opgevangen en het daar op kantoor (door alle aandacht) goed naar haar zin had.

Plekje voorde poezen
Maar ook de katten vonden dit jaar de weg naar een nieuw thuis. Zelfs de 16 jaar oude poes Ziggy is nu gelukkig bij haar nieuwe baasje. De 1,5 jaar oude kater Sjors heeft er lang over gedaan om te 'ontdooien'. Hij kwam verwilderd en zeer angstig binnen maar is nu helemaal op zijn gemak in zijn nieuwe huis. Zo ook poes Dibby die een half jaar nodig had om aan mensen te wennen. Of kater Jelle die zo bang was dat hij zich nauwelijks durfde te bewegen. Ook de kater Adriaan, die een pootje miste, vond een thuis evenals de blinde poes Tabby.

Pleeggezinnen
Van de gevonden katten was ongeveer 50 procent kitten. Deze kleintjes werden in pleeggezinnen opgevangen en gesocialiseerd totdat ze groot genoeg waren om te verhuizen naar een nieuw baasje. Om te voorkomen dat kittens in het Dierentehuis zelf moeten opgroeien worden er nog steeds nieuwe pleeggezinnen gezocht. Op de website kunt u de voorwaarden vinden waaraan een pleeggezin moet voldoen.

Meer informatie over het Dierentehuis voor honden en katten, en viervoeters die nog een plekje zoeken staan op dierentehuisdenbosch.nl.

Meer berichten