Foto: Lisette Broess-Croonen

Han Kooreneef voor het eerst centraal in eigen voorstelling

ROSMALEN / DEN BOSCH - Al meer dan vijfentwintig jaar schrijft Han Kooreneef de grootste hits. Toch stond hij zelf niet eerder op het podium. Voor het eerst zingt Han zijn liedjes nu zelf voor publiek in de voorstelling 'Een wereldreis in dromen (zonder bedrog)'. 

Door Lisette Broess-Croonen

Het idee van de voorstelling komt van Frank Verhallen, directeur van de Cabaretfirma. Hij kreeg vaak demo's van de liedjes van Han te horen, die Han zelf had ingezongen. "Ik vond die demo's mooi en kwam op het idee om Han een keer op het podium te zetten. Dat wilde hij echter niet in zijn eentje. Ik werk ook veel samen met het duo Elke Vierveijzer en Michiel Wetzer en zij wilden graag meedoen. Toen hoorde ik dat de dochter van Han, Brechtje Kooreneef, een platencontract heeft in Engeland. En wat is er nu mooier dan vader en dochter die samen op het podium staan."

Geen podiumdier
Han moest er zelf wel serieus over nadenken. "Ik heb in mijn leven één keer eerder getoerd, maar toen zat ik achter de piano als onderdeel van het ensemble. Ik ben geen podiumdier en heb hier een dubbel gevoel over. Het is mooi als ik mensen kan raken met mijn muziek, maar op het podium ben ik op mijn kwetsbaarst. Het vertrouwen is in de repetitieperiode wel gegroeid."

Kerstvoorstelling
Het optreden vormt de kerstvoorstelling van dit jaar van Theater aan de Parade, die Verhallen al een aantal jaren in opdracht van het theater regisseert. "Er worden geen kerstliedjes in deze voorstelling gezongen, maar het is wel een liefdevolle en warme voorstelling. Mooie liedjes begeleid door piano en gitaar. Alle sferen zitten erin en het past bij de bezinning van Kerstmis."

Covers
Het zijn allemaal nummers die Han (deels) heeft geschreven. "Sommige nummers schreef ik helemaal zelf, van andere alleen de tekst of alleen de muziek. Ik zing nu dus covers van mijn eigen liedjes, die ik schreef voor anderen. Dat kunnen liedjes zijn die een hit zijn geworden zoals 'dromen zijn bedrog', maar ook onbekendere nummers. Het zijn vooral liedjes die we zelf heel mooi vinden, dus de hits voeren zeker niet de boventoon. We maken er helemaal onze eigen liedjes van, dus geen kopie van de bekende versie. In eerste instantie treden we alleen op in Theater aan de Parade, maar als het goed bevalt doen we in de toekomst misschien wel een rondje Nederland."

De voorstelling 'Een wereldreis in dromen (zonder bedrog)' van Han Kooreneef is te zien op 18, 19, 21, 22 om 20.30 uur en 23 december om 15.00 uur in Theater aan de Parade. Kaarten kosten 25 euro en kunnen besteld worden via de website van Theater aan de Parade.

Meer berichten