Anne-Marie verkocht haar gehaakte creaties in Winkelcentrum Helftheuvelpassage, dat op grote dankbaarheid kan rekenen van de Bossche.
Anne-Marie verkocht haar gehaakte creaties in Winkelcentrum Helftheuvelpassage, dat op grote dankbaarheid kan rekenen van de Bossche. (Foto: )

Anne-Marie haakt aan voor goede doel

DEN BOSCH - Anne-Marie van Echtelt mag dan 73 lentes jong zijn, stilzitten is niets voor haar. Met haakpen en wol is zij de afgelopen 5 jaar in de weer geweest om creaties te haken, die te verkopen en zo geld in te zamelen voor het goede doel. Voordat Anne-Marie er wegens reuma noodgedwongen een eind aan breit, wilde ze met haar gehaakte knuffels nog één keer een klapper maken, voor een goed doel waar ze een persoonlijke link mee heeft. En dat is Anne-Marie gelukt.

In Winkelcentrum Helftheuvelpassage namen Anne-Marie en een paar van haar kleinkinderen onlangs plaats achter de verkooptafel, met daarop de tientallen gehaakte hondjes, muizen, poppetjes en Oeteldonkse kikkers. Allemaal creaties uit de handen van de Bossche en allemaal gemaakt om geld te verzamelen voor de Stichting Wensambulance Brabant.

Daar heeft geestelijk moeder Anne-Marie een goede reden voor. "Mijn man Johan, die 6 jaar geleden helaas is overleden, had nog een wens om met de Zonnebloem te gaan varen door Nederland", vertelt ze. "Toen heb ik bij mijn zorgverzekeraar gevraagd of zij vervoer vergoedden, wat niet het geval was. Tien minuten later werd ik teruggebeld, het was geregeld. Dankzij de Wensambulance Brabant, die mijn man en ik naar Arnhem bracht, hebben wij een paar hele fijne dagen samen gehad."

Hobby loopt uit de hand
Na het overlijden van haar man is Anne-Marie met het haken aan de slag gegaan. Ze begon 5 jaar geleden met het haken van inktvisjes voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het ziekenhuis dat haar man veel van binnen heeft gezien. Wat begon met één inktvisje, groeide uit tot een oceaan met 350 stuks. Daarna haakte ze aan bij acties van Serious Request van 3FM, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en voor jeugd met een beperking die graag aan het werk wil.

Eerbetoon en wederdienst
Na deze vier acties besloot Anne-Marie van Echtelt nog één keer de haakpen te hanteren voor het goede doel. Niet zozeer omdat de acties niet succesvol zijn, integendeel, maar haar reuma maakt het lastig voor de haakster. Als laatste doel koos Anne-Marie de Wensambulance, als eerbetoon en wederdienst aan de stichting die voor het echtpaar Van Echtelt, vlak voor de eindstreep, een aantal fijne dagen samen weg mogelijk maakte.

Met hart en ziel
"En het is gelukt", laat de creatieve weldoenster weten. "Op 35 euro na heb ik samen met een paar kleinkinderen en drie ambulancebroeders 1.000 euro opgehaald. Geweldig! Ik hoop dat ik ook meer mensen heb gewezen op het bestaan van de Wensambulance en wat die kan betekenen. Ik kan het aanraden, de professionele vrijwilligers helpen zonder wachtlijst laatste wensen in vervulling gaan, gratis. Ze staan voor je klaar. Met hart en ziel."

Meer info over de Wensambulance Brabant en de mogelijkheid om een laatste wens in vervulling te laten gaan, staat op de website van de stichting.

Meer berichten