Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Janine de Waal)

Rosmalense groep 8 is de 'Meest mediawijze klas van Brabant'

ROSMALEN - Groep 8 van KC de Terp uit Rosmalen is de 'Meest mediawijze klas van Noord-Brabant' geworden tijdens de achtste editie van MediaMasters, een mediawijsheidproject voor groep 7 en 8. De klas eindigde daarnaast op de tweede plek in de landelijke wedstrijd. Na vijf speldagen de wereld van mediawijsheid te hebben ontdekt in de klas en thuis, bleek deze klas de serious game het best te hebben doorlopen en de meeste bits (punten) te hebben gescoord van Brabant.

Door het spelen van MediaMasters hebben leerlingen door het hele land basiskennis opgebouwd over mediawijsheid. In de vernieuwde MediaMasters-wereld gingen leerlingen aan de slag met vragen en opdrachten zoals echte profielen van nepprofielen onderscheiden, phishingmails herkennen, Insta-posts privacyproof maken en een programmeeropdracht uitvoeren. De landelijke wedstrijd van MediaMasters is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.

Uit de spelresultaten blijkt dat Brabantse leerlingen goed kunnen omgaan met WhatsApp en sociale media. Leerlingen weten bijvoorbeeld waarom hashtags viral gaan. Ze blijken moeite te hebben met het herkennen van (sluik)reclametechnieken, online reclame en hoe cookies werken. Ook landelijk scoorden kinderen het slechtst op het gebied van online (sluik)reclame.

Meer berichten