De Vughtse Maike en Indy zijn tijdens het evenement 'Creatief voor het goede doel' bezig voor KiKa en Stichting Hulphond.
De Vughtse Maike en Indy zijn tijdens het evenement 'Creatief voor het goede doel' bezig voor KiKa en Stichting Hulphond. (Foto: Lisette Broess-Croonen)

Jonge meiden actief voor goede doel

VUGHT - Al op jonge leeftijd zijn Maike (12) en Indy (11) bezig met werken voor een goed doel. Maike maakt kaarten voor KiKa en Indy armbandjes voor Stichting Hulphond. Komende zaterdag verkopen ze hun spullen bij HAPPY CIRCLE tijdens het evenement 'Creatief voor het goede doel'.

Door Lisette Broess-Croonen

Maike Clement begon zes jaar geleden met knutselen voor KiKa toen haar oudere zus scoubidou pennen ging maken. "Mijn zus had zoveel werk dat ik haar begon te helpen. Anderhalf jaar geleden leerde ik handletteren en besloot ik kaarten te gaan maken. Hiermee heb ik al meer dan driehonderdvijftig euro opgehaald. Ik ben ongeveer zeven uur per week bezig met kaarten maken." Haar resultaat zet ze op Instagram waar ze al meer dan duizend volgers heeft en waar ze de kaarten ook verkoopt. (@handletteren_4kika)

Elke dag een uurtje
Het gezin van de elfjarige Indy Dautzenberg is gastgezin voor hulphonden. "Ik wilde graag meer doen voor de hulphonden. Ik maak nu sinds een klein half jaar armbandjes van bijvoorbeeld kralen en bedels, die ik verkoop. Ik vind het leuk om die armbandjes te maken en steun er een goed doel mee. Elke dag ben ik er wel een klein uur mee bezig. Ik verkoop ze net als Maike ook via Instagram. (@jewels.vught)"

Speciale dag
Beide meiden kwamen op een gegeven moment in contact met Isabelle Schoenmakers-Leijser. Zij is de eigenaresse van HAPPY CIRCLE, een pop-up winkel met interieur, handgemaakte producten en (vintage) vondsten, waar ook workshops worden gegeven. "Maike leerde ik via Instagram kennen. Na onze eerste ontmoeting besloten we dat ze hier haar kaarten kan verkopen. Op een gegeven moment kwam Indy ook langs met de vraag of ze iets kon doen met haar armbandjes. Toen besloten we om er een speciale dag van te maken: 'Creatief voor het goede doel'. Ik vind het leuk om deze jonge ondernemers met zo'n maatschappelijke betrokkenheid te helpen. Ik ben altijd aan het kijken hoe ik dingen kan verbinden op een manier dat iedereen er sterker van wordt. Dit is ook zo'n win-win-win situatie."

Meer berichten