Christmas by Candlelight is vrijdag 14 december tussen 14.00 en 22.00 uur en zaterdag 15 december tussen 14.00 tot 20.00 uur.
Christmas by Candlelight is vrijdag 14 december tussen 14.00 en 22.00 uur en zaterdag 15 december tussen 14.00 tot 20.00 uur. (Foto: )

Kerstsferen op Christmas by Candlelight in Heusden

HEUSDEN - Alles in het pittoreske vestingstadje Heusden ademt de sfeer die zo goed past bij kerst. De middeleeuwse straatjes, historische panden, authentieke winkeltjes, gezellige horeca; plek bij uitstek voor een kerstmarkt. Voor de vijftiende keer wordt het kerstevenement 'Christms by Candlelight' gehouden, dit jaar op vrijdag 14 en zaterdag 15 december. Stadsblad mag onder lezers een aantal arrangementen en lekkernijen verdelen.

Voor deze vijftiende editie van Christmas by Candlelight in Heusden zet organisatie vol in op de sterke punten die het stadje kenmerken. De knusse sfeer, het prachtige decor, de passie van de ondernemers. Het kaarslicht, de vuurkorven en de kerstzang doen de rest. Verder zijn er kraampjes bij kaarslicht, een paardentram, kerstzang, vuurkorven, foodtrucks en glühwein. Plus aanbod aan brocantewaar en woonartikelen.

Muziek en straattheater
Kramen uit binnen- en buitenland verzorgen een aanbod aan woon-, lifestyle- en brocantewaar, passend in de traditie van de brocantemarkt die elke maand in Heusden georganiseerd wordt. Sfeervolle foodtrucks bieden lekkernijen, van poffertjes tot biologische stamppotten en van pulled chicken tot dampende soepen. De schilderachtige straten en steegjes zijn gevuld met levendig straattheater en kerstmuziek. Koren variërend van drie tot veertig personen zingen 'christmas carols' en de paardentram rijdt bezoekers in stijl van de (gratis) parkeerplaats naar het centrum.

Dit jaar is er op Christmas by Candlelight een bezinningspleintje met een wensboom. Alle bezoekers kunnen daar een lichtje in de boom hangen en een kerstwens - voor zichzelf of iemand anders - opschrijven. De mooiste kerstwens wordt zaterdagavond in vervulling gebracht.

Lezersactie
Stadsblad Den Bosch mag onder lezers een aantal arrangementen verdelen. Zij kunnen kans maken op 1 keer een high tea voor twee personen bij restaurant Braveau Bar & Kitchen, 1 keer koffie met gebak naar keuze voor twee personen bij 't Heusdens IJshuis of 4 keer Proeverij de Smaak van Heusden, bestaande uit een flesje Heusdense likeur en bonbons, van respectievelijk slijterij De Waterdrager en speelgoedwinkel Berg & Braam. Wie kans wil maken stuurt voor maandag 10 december een mail naar redactie.stadsblad@persgroep.nl. Winnaars krijgen vanzelf bericht teruggestuurd.

Meer berichten