In de Ridderzaal in Den Haag nam Aa en Maas de prijs in ontvangst.
In de Ridderzaal in Den Haag nam Aa en Maas de prijs in ontvangst.

Aa en Maas wint 'Beste Overheid'

DEN BOSCH - In de Ridderzaal in Den Haag is waterschap Aa en Maas uitgeroepen tot 'Beste Overheidsorganisatie van Nederland'. Daarmee laat het waterschap de gemeente Heerhugowaard en Rechtbank Rotterdam achter zich. Een jury, voorgezeten door burgemeester van Utrecht Jan van Zanen, prees onder andere de digitale mogelijkheden waar Aa en Maas zich mee bedient. Het waterschap volgt de winnaar van vorig jaar Staatsbosbeheer op.

Over waterschap Aa en Maas zegt de jury: "Een overheidsorganisatie die voeling houdt met een veranderende samenleving die geen handhavende overheid is in de traditionele betekenis. Een partner voor inwoners en bedrijven. Die volop gebruik maakt van de nieuwe digitale mogelijkheden."

Veertig genomineerde overheidsorganisaties deden mee met de verkiezing en dienden een bidbook in. Daarmee wist Aa en Maas een plek op de shortlist van tien te bemachtigen, samen met de Energie- en Grondstoffenfabriek, de gemeentes Heerhugowaard, Schagen, Stichtse Vecht en Zuidhorn, de Provincie Gelderland, Rechtbank Rotterdam, RIVM en UBRI|KOOP. Na een nieuwe juryronde maakte de VOM in juni bekend dat Aa en Maas bij de drie finalisten hoorde. Tot slot werd op de werkvloer de jury ontvangen die onder meer lette op onderscheidend vermogen, missiegedrevenheid, effectiviteit, leervermogen, veerkracht en maatschappelijke betrokkenheid.

Meer berichten