Ballen voor Kika; hang een goed doel in de kerstboom

DEN BOSCH - Met de aankoop van unieke kerstballen bij tuincentrum GroenRijk Den Bosch kan men dit jaar bijdragen aan de strijd tegen kinderkanker. Vier KiKa-helden vertaalden hun persoonlijke verhaal in een tekening, die als opdruk op de kerstballen staan. Tijdens de kerstperiode promoot het tuincentrum de actie en verkoopt ze KiKa-kerstballen onder het motto 'Versier je boom met een doel'.

Op de kerstballen staan tekeningen die gemaakt zijn door vier kinderen met kanker: Femke, Vera, Roos en Judith. Zij hebben hun verhaal en gevoelens bij hun ziekte, die ze op deze manier kunnen uiten. "Tijdens de chemotherapieën heb ik in het ziekenhuis veel getekend", zegt Roos. "Zo ging de tijd snel. Tijdens een rotsituatie kon ik toch met iets leuks bezig zijn. Het was een leuke afleiding om deze kerstbal te tekenen."

Knaak tegen kanker
GroenRijk is aangesloten bij het initiatief van Tuinbranche Nederland, Edelman, Tuinzaken en KiKa. Geen van die partijen maakt winst op de kerstballen, behalve KiKa. De ballen kosten 4,95 euro in het tuincentrum. Na aftrek van de btw, productiekosten en transport blijft er 2,50 euro over voor de strijd tegen kinderkanker. Uiteindelijk hoopt GroenRijk en de andere deelnemende tuincentra 250.000 euro te verdienen voor het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.

Meer info staat op: kikakerstbal.nl.

Meer berichten