Ook Lianne Ketelaars gaat samen met Judith (links) en George (rechts) shinen tijdens Moments of Glow. Foto Wendy van Lijssel
Ook Lianne Ketelaars gaat samen met Judith (links) en George (rechts) shinen tijdens Moments of Glow. Foto Wendy van Lijssel (Foto: )

Shinen met Moments of Glow; 'Het is niet moeilijk, maar leuk'

ROSMALEN - Normaal verzorgen ze met alle theatergroepen een keer per jaar een groots opgezette musicalproductie. Het 5-jarige bestaan van Music Academy Glow wordt echter aangegrepen om met iedereen, zowel op het podium als in de zaal, terug te blikken op alle hoogtepunten uit voorbije jaren in het met een live band begeleidde concert Moments of Glow op zondag 9 december om 14.30 uur in Perron 3 in Rosmalen. Samen met al haar mede zangers en zangeressen pakt ook Lianne Ketelaars uit Berlicum haar momentje.

Door Wendy van Lijssel

Music Academy Glow kan het best omschreven worden als een theaterschool voor kinderen, jongeren en volwassenen die met zang- dans- en acteerlessen geleerd wordt om te performen. De lessen worden verzorgd door zangdocent Judith van Erp en muzikaal begeleidt door George Blanken.

Verschillende groepen
Vijf jaar geleden werd klein begonnen met slechts een paar groepen, vooral jeugdigen en lessen die gegeven werden in Heeswijk-Dinther en Rosmalen. Intussen kan daar als locatie Berlicum aan toegevoegd worden en zijn er op genoemde locaties diverse kinder- en jeugdgroepen actief, maar ook een 21+-, Glow+ voor extra talentjes die een eigen show hebben en bijzondere groep voor mensen met een (verstandelijke) beperking wekelijks bezig zich zingend, dansend en acterend te ontwikkelen.

Eigen invulling
Iedereen werkt het hele jaar naar één grote, gezamenlijke theaterproductie toe. Werk aan de winkel dus voor George en Judith, die ervoor zorgen dat iedereen daarin kan shinen. "We kiezen een musical en aansluitend herschrijven we die zodat al onze leerlingen er een of meerdere rollen in hebben. Ook aan de muziek geven we een eigen invulling. Uiteindelijk ontstaat een hele eigen productie. Het geheel wordt begeleid door een live band", vertellen Judith en George.

Iets wat door Lianne Ketelaars uit Berlicum wordt beaamd. Zij is bezig met haar tweede Glow-seizoen. "Eerder zat ik bij een dansgroep. Zingen en acteren leken me ook leuk dus heb ik me aangesloten", vertelt de 12-jarige. Iets waar ze nog geen spijt van heeft. "Verleden jaar had ik meteen een rol", meldt ze. Moeilijk vindt ze het niet. "Nee hoor, het is echt vooral leuk."

Concert, geen musical
Ter gelegenheid van het 5-jarige bestaan waren er dit jaar al een aantal extra feestelijkheden. "We hebben een hele leuke zangworkshop van musicalster Linda Wagenmakers gehad", wordt tevreden teruggeblikt. Ook werd de al genoemde eigen musical voor het voetlicht gebracht en met Moments of Glow wordt het jubileumjaar afgesloten. Een concert waarbij alle highlights uit de afgelopen jaren nog eens van stof ontdaan worden. "De mooiste momenten uit musicals van de afgelopen jaren, liedjes uit de Glow+ show en van alles wat. Het is een concert en geen musical", stellen Judith en George om te besluiten: "Kom kijken en genieten, want het is écht een fantastische show." 

Kaartjes zijn te reserveren via de website van Glow.

Meer berichten