Theater aan de Parade
Theater aan de Parade (Foto: Google Streetview)

Theater mogelijk tijdelijk in de Kaaihallen

DEN BOSCH - Als het Theater aan de Parade haar deuren sluit voor de grote verbouwing, worden optredens op verschillende locaties ondergebracht. Het theater wil daarbij één centrale locatie aanhouden en kijkt daarvoor naar de Kaaihallen op de Tramkade.

De Verkadefabriek heeft de ambitie om 'De Nieuwe Kaaihal' te bouwen; een flexibele hal op de huidige locatie van de Kaaihallen. Theater aan de Parade én Verkadefabriek zien een bijzondere kans in gezamenlijkheid het culturele aanbod in de Cultuurstad van het Zuiden een impuls te geven. Ook de gemeente ondersteunt dit idee.

Collectief gebruik
In de tijdelijke hal is er naast de door het theater te programmeren voorstellingen ook ruimte voor andere culturele, urban en maatschappelijke programmering en evenementen. Het doel is dat de hal niet van één culturele instelling is, maar van een coöperatie, door vele partijen gebruikt wordt en steeds op maat en naar behoefte ingericht kan worden.

Zonder subsidie
Naast de bijdragen van het theater uit haar eigen begroting, zal financiering van de hal plaatsvinden zonder overheidssubsidie. Het is voorzien van de basisvoorzieningen, sanitair en technische voorzieningen en is geluidsdicht. Op dit moment wordt het plan door Theater aan de Parade en de Verkadefabriek verder uitgewerkt.

Meer berichten