Cor Unum werkt, verkoopt, ontwikkelt en showt sinds september de keramische (toegepaste) kunstwerken in het pand Pompen & Verlouw.
Cor Unum werkt, verkoopt, ontwikkelt en showt sinds september de keramische (toegepaste) kunstwerken in het pand Pompen & Verlouw. (Foto: )

Kijkje in de keuken van atelier Cor Unum

DEN BOSCH - Keramiekhuis Cor Unum houdt vrijdag 23 en zaterdag 24 november open dagen. Het atelier heeft sinds september ruimte in het pand Pompen & Verlouw voor de productie, de winkel, de galerie en het lab en wil dat aan de omgeving laten zien.

Cor Unum wil in het pand aan de Vughterstraat laten zien hoe hoogwaardige keramiek tot stand komt. In de vorm van een Verhalenwand kunnen bezoekers de geschiedenis van keramiek, van Cor Unum en van de (internationale) designwereld bekijken. Het verhaal van klei wordt zichtbaar door proefjes, resultaten van onderzoeken en producten uit verleden en heden. Bezoekers van de open dagen krijgen dat te zien in een rondleiding langs alle fasen van het keramisch productieproces.

Sergio's servies
Tijdens de open dagen wordt het nieuwe servies van Sergio Herman gepresenteerd. Deze serie Handmade werd samen met de meesterkok ontwikkeld voor zijn Japanse keuken in restaurant Blueness in Cadzand. De open dagen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken bij Cor Unum aan de Vughterstraat 270.

Meer berichten