"Het is hartstikke leuk om er aan mee te werken", zegt Willem. "Je kunt je technische en handige handen inzetten om te voorkomen dat apparaten onnodig in de kliko verdwijnen." Foto: Olaf Smit
"Het is hartstikke leuk om er aan mee te werken", zegt Willem. "Je kunt je technische en handige handen inzetten om te voorkomen dat apparaten onnodig in de kliko verdwijnen." Foto: Olaf Smit (Foto: Olaf Smit)

Reparatiestraat Boschveld zoekt handig paar handen

DEN BOSCH - Iedere tweede zaterdag van de maand is het van 12.00 tot 15.00 uur flink druk vóór en in Copernikkel in het winkelcentrum van Boschveld. Dan houdt de Reparatiestraat open huis en komen bewoners met kapotte elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers, naaimachines, krultangen en mixers naar de Copernicuslaan. Ook fietsen, computers en kleding krijgen dan de aandacht die ze verdienen.

Technische en handige vrijwilligers proberen de kapotte of niet goed lopende apparaten weer aan de gang te krijgen. Samen met de eigenaren van die spullen. Meestal lukt dat wel. En dat is prettig voor het milieu en niet minder voor je portemonnee.

Erg gezellig
Willem van Engelen die vanaf het begin van de partij is: "We zijn al zo'n vijf jaar bezig en hebben in die tijd weer heel wat apparaten aan de praat gekregen, een tweede leven gegeven. Altijd fijn als dat lukt. Je moet niet meteen iets weggooien, maar er altijd even mee naar de ReparatieStraat komen. Op zo'n zaterdag is het vaak erg gezellig, de kinderen doen spelletjes en volwassenen buurten volop tijdens de koffie en thee."

Vraag is groter dan aanbod
"Het is hartstikke leuk om er aan mee te werken", vertelt Willem verder. "Je kunt je technische en handige handen inzetten om te voorkomen dat apparaten onnodig in de kliko verdwijnen en je doet dat vaak voor mensen die niet zomaar een nieuwe stofzuiger of een ander apparaat kunnen aanschaffen. We kunnen nog wel wat handige handen gebruiken. Het aanbod aan spullen is meestal groter dan de mensen die ze kunnen maken. Het is vervelend om sommige bewoners teleur te stellen omdat er die zaterdag onvoldoende handige mensen zijn."

Wie handige handen heeft en zin om mee te doen, kan zich aanmelden bij de de Reparatiestraat via 06-252 153 40. Binnenlopen bij Copernikkel aan de Copernicuslaan 282 is ook een optie. Daar kunnen ze meer vertellen over het werken bij de Reparatiestraat.

Meer berichten