Jan de Groot (midden), geflankeerd door zijn vrouw en burgemeester Mikkers is de nieuwe ambassadeur van Eet met je hart die zaterdag van start is gegaan. Foto: Henk van Esch
Jan de Groot (midden), geflankeerd door zijn vrouw en burgemeester Mikkers is de nieuwe ambassadeur van Eet met je hart die zaterdag van start is gegaan. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch)

Eten met een sociaal bijgerecht

DEN BOSCH - Na Barry Atsma, Yvon Jaspers en Addy van den Krommenacker bekleedt nu ook bosschebollenbakker Jan de Groot het ambassadeurschap van de campagne 'Eet met je hart'. Die campagne ging afgelopen zaterdag van start en zamelt de komende zes weken geld in voor eenzame ouderen.

Bij de campagne 'Eet met je hart' krijgen gasten van deelnemende restaurants de vraag of ze 1 euro willen doneren aan stichting Met je hart. Die zet de euro vervolgens volledig in om eenzaamheid bij ouderen in de gemeente Den Bosch en Vught te verzachten door waardevolle ontmoetingen voor ouderen te organiseren. Ook wil de stichting onder het motto 'Samen ben je niet alleen' mensen in beweging krijgen; om als vrijwilliger in actie te komen of om bijvoorbeeld als bedrijf op te staan.

Ambassadeurs zijn belangrijk
Het officiële startsein van de restaurantcampagne werd zaterdag gegeven door burgemeester Jack Mikkers op het Bossche Stadhuis. In het gezelschap van een delegatie ouderen, vrijwilligers en horeca-ondernemers sloot de burgemeester aan bij de kersverse ambassadeur Jan de Groot en zijn vrouw. Volgens 'Met je hart' zijn ambassadeurs belangrijk. "Dankzij hun steun kunnen we mensen nog meer bewust maken van het belang van ons werk", vertelt vrijwilliger coördinator Aimée Romme. "We hopen dat nog meer mensen hun hart openen voor het probleem van eenzaamheid"

De deelnemende restaurants in Den Bosch en Vught zijn terug te vinden op de website van Met je hart.

Meer berichten