Socrates, vader van de westerse filosofie.
Socrates, vader van de westerse filosofie.

Filosofiecursus in Vught

VUGHT - Ouderen Samen verzorgt op maandag 12, 19 en 26 november en 3 december de filosofiecursus 'Over rechtvaardigheid' in De Rode Rik. Willem van Loo leidt de cursus van vier bijeenkomsten.

Rechtvaardigheid is een begrip dat iedereen kent: het komt neer op "het maken van de juiste keuze". Maar in de praktijk van alledag ligt het niet altijd voor de hand op grond van welke argumenten we keuzes moeten maken. De keuze gaat vaak tussen tegengestelde alternatieven, morele dilemma's die vragen om een oordeel. De inhoud van de cursus is mede gebaseerd op het boek 'Rechtvaardigheid, wat is de juiste keuze?' van de Amerikaanse schrijver Michael J. Sandel. Ook worden diverse actuele voorbeelden bediscussieerd zoals orgaandonatie, gaswinning in Groningen en vragen over voltooid leven. Praktische filosofie dus.

De cursus wordt gegeven tijdens vier middagsessies van 2,5 uur met PowerPoint presentatie - telkens van 14.00 tot 16.30 uur - in De Rode Rik aan de Van Sonstraat 49a in Vught. Kosten: 20 euro. Aanmelden vóór 4 november op 073-6563956, of mail naar info@ouderensamen.nl.

Meer berichten