Toptalent Bram Verhofstad - tweede van links met het blonde haar - verheugt zich op het Turngala Brabant bij Maaspoort Sports & Events.
Toptalent Bram Verhofstad - tweede van links met het blonde haar - verheugt zich op het Turngala Brabant bij Maaspoort Sports & Events. (Foto: )

Turngala Brabant met Bram Verhofstad

DEN BOSCH - Bram Verhofstad begon ooit op zijn 7e met turnen in zijn geboortedorp Overloon. Nu is hij 23 jaar en reist Bram de hele wereld over als lid van de kernploeg Tokyo 2020. Zijn hoogtepunt kende hij vorig jaar tijdens het WK in Montreal. Hij werd verrassend vierde op de vloer; zijn favoriete onderdeel. In gesprek met een topsporter met de A-status van het NOC*NSF, die binnenkort ook te bewonderen is tijdens Turngala Brabant bij Maaspoort Sports & Events in Den Bosch.

Als kleine jongen zag zijn vader hem ooit, tijdens het eten, met bestek salto's maken. Hier kreeg hij het idee hem mee te nemen naar een turnvereniging. Al snel groeide de liefde voor deze sport. En niet alleen de liefde groeide, het talent van de turner ontwikkelde zich razendsnel.

Inwoner van Den Bosch
Dankzij dit talent was hij steeds vaker in de stad 's-Hertogenbosch te vinden. Hier groeide hij onder coach Marcel Kleuskens uit tot een van de grootste talenten van de regio. Dit deed hem op zijn 18e definitief naar de Brabantse hoofdstad verhuizen. Vervolgens ging het bijzonder hard. Hij werd door Bram van Bokhoven bij de kernploeg voor Tokyo 2020 gehaald.

Van Bokhoven deed de jonge turner tot nog grotere hoogte stijgen. Dit resulteerde in 2017 in een zeer knappe vierde plaats op het onderdeel vloer. En niet alleen zijn wonderlijke oefeningen verbaasde het Nederlandse publiek. Ook zijn vrolijke karakter en zijn kijk op turnen zijn zeer verfrissend en verrassend.

Trucjes en kunstjes
Zo spreekt Verhofstad vaak niet in moeilijke turntermen, maar heeft hij het over leuke "trucjes" of "kunstjes". Wanneer hij over zijn sport praat vliegt het enthousiasme van je scherm. Je ziet weinig topsporters waarbij het plezier en de passie voor een sport zo duidelijk te zien is.

Toch gaat alles nog niet zo makkelijk als het wellicht op het eerste oog lijkt. Zijn grote droom is tijdens Tokyo 2020 in de finale te staan met het Nederlands team. Om hiervoor in aanmerking te komen zal hij zich verder moeten ontwikkelen als allround turner. Alleen voor de extreem gespecialiseerde, zoals Epke Zonderland, is direct plaats in het team. Echter weerhoudt dit hem er niet van zich volledig in te zetten voor zijn ultieme droom!

Muziek maken
Toch houdt Verhofstad zich ook bezig met andere dingen. Zo gaat het inmiddels erg goed met zijn eigen YouTube kanaal. Hier geeft hij een kijkje in zijn topsportleven, ontmoet je de andere leden van het team, en zie je waar zijn andere grote passie ligt: muziek maken. Onder zijn artiestenaam "Marb" komt er volgend jaar zelfs een tweede album uit.

Dus wil je deze getalenteerde en interessante turner van dichtbij in actie zien of zelfs persoonlijk ontmoeten. Kom dan op zaterdag 10 november naar Turngala Brabant bij Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende info op de website van Turngala Brabant.

Meer berichten