Het NK Miniramp vindt op zondag 4 november plaats in de entreehal van het Provinciehuis aan de Brabantlaan 1 in Den Bosch.
Het NK Miniramp vindt op zondag 4 november plaats in de entreehal van het Provinciehuis aan de Brabantlaan 1 in Den Bosch. (Foto: )

Provinciehuis decor NK 'Miniramp' 2018

DEN BOSCH - De 'Brabant Open' is een rondreizende skateboard-wedstrijd langs de 5 grote steden van Brabant. Dit jaar ligt de focus op jong talent. Zij krijgen de kans om te laten zien wat ze kunnen in wedstrijdverband.

Dit jaar sluit de wedstrijdserie af met Het NK Miniramp op zondag 4 november van 12.00 tot 18.00 uur in de entreehal van het Provinciehuis in Den Bosch. De jonge talenten kunnen zich in deze wedstrijd meten met de rest van de Nederlandse topskaters. Daarnaast is er een expositie uit de skateboard-cultuur met kunst, fotografie en video en diverse demonstraties. De entree is gratis.

Brabant mag trots zijn op haar bijdrage aan de skateboard-sport. Naast enkele professionele skateboarders, die wereldwijd topprestaties leveren, produceert Brabant ook steeds nieuwe toptalenten. De Brabant Open wedstrijdserie ondersteunt dit elk jaar weer. Jonge talenten uit Brabant kunnen meedoen in Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond. Op deze manier doen ze wedstrijdervaring op. Ook bezit Brabant vier goed verzorgde skateboard parken, waar getraind kan worden op alle disciplines van het skateboarden en voor alle niveaus. De wedstrijdserie zorgt voor een verbindende factor tussen de steden en genereerd daarmee een kruisbestuiving tussen de regionale beoefenaars van deze sport.

Meer berichten