Het Bosch mysterie van deze week: waarom heeft Den Bosch eigenlijk geen enkel pannenkoekenhuis? Foto: InDeBuurt Den Bosch
Het Bosch mysterie van deze week: waarom heeft Den Bosch eigenlijk geen enkel pannenkoekenhuis? Foto: InDeBuurt Den Bosch (Foto: InDeBuurt Den Bosch)

Waarom heeft Den Bosch geen pannenkoekenhuis?

Oooh wat kunnen we toch genieten van een goede pannenkoek. Zeker als de hoeveelheid stroop eigenlijk buiten proportie is. Met spek, appel of all the way met een boerenpannenkoek (loopt het water je al in de mond?). Den Bosch staat natuurlijk bekend om het bourgondische karakter en het lekkere eten, maar waarom moeten we Den Bosch uit voor een pannenkoek?

DEN BOSCH - Om de haverklap komen er nieuwe restaurants in de stad. Zo heeft Firma Pickles laatst haar deuren geopend, staat de chef bij Het Warenhuis sinds kort op de Markt klaar om lekkere gerechten te bereiden en kregen we deze week het nieuws dat The Carpaccio Chop naar Den Bosch komt. De Korte Putstraat is een plek waar mensen van heinen en ver naartoe komen voor een hapje eten. Maar voor een pannenkoek moet je naar Tilburg, Heusden of Helvoirt. Hoe kan dat toch?

Het is niet dat er geen pand is dat geschikt zou zijn: meerdere horeca-panden in Den Bosch zijn te koop. Neem bijvoorbeeld de plek waar Tante Wonnie nu in zit. Dit restaurant staat (helaas!) te koop en zou perfect zijn voor dit doel. Er is genoeg ruimte waar kids rond kunnen rennen en alles is er al. Veel heeft een pannenkoekenhuis niet nodig. Met kleurplaten, stiften, duplo-blokjes en natuurlijk lekkere pannenkoeken heb je al veel tevreden klanten.

Nooit overwogen
Oké, qua concurrentie en locatie is er dus geen enkel probleem. Waar ligt het dan wel aan? Die vraag stelden we aan verschillende pannenkoekenhuizen zelf. Te beginnen bij De Pannekoekenbakker. Deze keten zit in vijftien steden en dorpen in Zuid-Nederland. De bedrijfsleider van de vestiging in Tilburg vertelt: "Den Bosch is een prachtige stad. Ook denk ik dat veel Bosschenaren eten heel belangrijk vinden, dus wat dat betreft past het goed. Maar we hebben het nooit overwogen, omdat we de afspraak hebben bij de keten dat er niet binnen een straal van 25 kilometer een nieuwe vestiging komt." Duidelijk.

Het volgende pannenkoekenhuis dat we proberen is De Pimpernel in Berlicum. "Nee we hebben het nooit overwogen. We hoeven niet uit te bereiden." Dat is ook het antwoord dat we krijgen van twee andere pannenkoekenhuizen.

Onderzoekje
Het is natuurlijk moeilijk te meten, maar het lijkt alsof wij van indebuurt niet de enige zijn die behoefte hebben aan een pannenkoekenhuis in de stad den Bosch. Uit een simpel onderzoekje blijkt dat er in de afgelopen maanden meer dan zevenhonderd keer is gegoogled op de woorden 'Pannenkoekenhuis Den Bosch'. Dat zegt toch wel iets.

Kortom gemeente en ondernemers: waar wachten jullie nog op? Bosschenaren houden van eten, er is geen concurrentie. er zijn genoeg panden én er is vraag naar!

Meer berichten