Op de kaart kun je zien waar in Den Bosch er allemaal UFO's zijn gespot. De rode stippen zijn de meldingen over een periode van 2010 tot nu.
Op de kaart kun je zien waar in Den Bosch er allemaal UFO's zijn gespot. De rode stippen zijn de meldingen over een periode van 2010 tot nu. (Foto: )

Bosch mysterie: is er buitenaards leven in Den Bosch?

Heb jij er wel eens eentje zien vliegen? Steeds vaker hoor je én zie je dat er UFO's gespot worden over de hele wereld. Maar hoe zit dat nu eigenlijk in onze eigen stad? Wij onderzochten hoe het staat met het buitenaards leven boven Den Bosch.

door Marèl Holtermans

DEN BOSCH - Regelmatig komen er vanuit heel Nederland meldingen binnen bij UFO Meldpunt Nederland. Op de kaart kun je zien waar in Den Bosch er allemaal UFO's zijn gespot. Wat een drukte! De rode stippen zijn de meldingen over een periode van 2010 tot nu. Maar wat is nu eigenlijk de actuele situatie in Den Bosch?

Recente meldingen
De meest recente meldingen vanuit de gemeente 's-Hertogenbosch komen in verschillende vormen. Gekke lichten, vliegende 'dingen' en bijzondere zonlichtweerspiegelingen. Hierbij in het kort de verschillende meldingen in Den Bosch van het afgelopen jaar (tot nu toe) die bij het UFO Meldpunt Nederland binnen zijn gekomen:

De maand september: vlakbij onze stad in Vught is een bijzondere lichtflits gespot. Iemand zei dat dit leek op wanneer je een lamp vol opendraait met de dimmer en weer dicht, na vijf seconden gebeurde dit opnieuw. Er was op dat moment een heldere lucht en er waren geen wolken. Het vliegverkeer was goed zichtbaar, maar dit was duidelijk wat anders…

Ook is er in september een 'snel, gigantisch vliegend ding' gespot. Het leek op een vliegtuig, maar was nog véél groter en het vloog te snel en te hoog voor een normaal vliegtuig. Het was pikzwart en maakte geen geluid. Mysterieus.

De maand juli: iemand spotte een 'metaalachtige zonlichtweerspiegeling met koord'. Deze persoon vertelt ons dat er een enigszins gelijkwaardige waarneming is gemeld vanuit Rosmalen, maar dit zou bijvoorbeeld ook gewoon een luchtballon kunnen zijn.

De maand mei: in mei is er boven Den Bosch een brandend object gezien. Dit object is geel/oranje en hangt in de lucht, maar verplaatst zich vreemd genoeg niet. Bizar toch?

Mogelijke verklaringen
Zie je ook wel eens iets vreemds? Het UFO Meldpunt Nederland heeft een hele lijst verklaringen opgesteld. Als je wat gezien hebt, is het handig hier eerst eens rustig naar te kijken. Want er hangt tegenwoordig van alles in de lucht: drones, gekke vliegtuigjes, schuimvormen en meer. Als dat het allemaal niet is, kun je natuurlijk een melding doen. Zo wordt er misschien een verklaring gevonden of weet je dat je een echte UFO hebt gezien.

Mysteries
Wil jij ook een Bosch mysterie opgelost zien? Mail naar: info@indebuurtdenbosch.nl.

Meer berichten