Foto:

Kennis met sport en spel; Sjors Sportief en Creatief

DEN BOSCH - Sjors Creatief en Sjors Sportief trapten donderdag 27 september op schoolplein van Montessorischool De AQUAmarijn hun nieuwe seizoen af. Het programma Sjors Creatief en Sjors Sportief laat basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met sportieve en creatieve activiteiten.

Een nieuw seizoen, dus een nieuw boekje van Sjors Creatief en Sjors Sportief waarmee Muzerije en 'S-PORT basisschoolleerlingen op aantrekkelijke manier wil kennis laten maken met creatieve- en sportieve activiteiten. Alle activiteiten zijn gebundeld in het Sjorsboekje dat wordt uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente; zo'n 10.000 stuks. Met het boekje in de hand kunnen de kinderen op naar nieuwe ervaringen.

Afgelopen schooljaar is het Sjorsboekje niet één keer maar twee keer uitgebracht. Dat gaf als resultaat een stijging van 1.400 inschrijvingen ten opzichte van het jaar daarvoor. De teller staat nu op zo'n 1.400 activiteiten van 350 aanbieders waar in totaal 6.800 kinderen (met 3.000 unieke deelnemers) aan meedoen. Montessorischool De AQUAmarijn had daar als één van de meest actieve scholen een groot aandeel in.

Leerlingen kunnen zich sinds maandag 1 oktober met hun ouders inschrijven voor de activiteiten van Sjors Creatief en Sjors Sportief.

Meer berichten