Monique Bredeveld (r) en Lonneke Voets zijn de initiators achter BOEL, een sociale onderneming voor starters in de creatieve sector.
Monique Bredeveld (r) en Lonneke Voets zijn de initiators achter BOEL, een sociale onderneming voor starters in de creatieve sector. (Foto: lisette Broess-Croonen)

BOEL maakt kennis met Den Bosch; sociale onderneming voor starters

DEN BOSCH - Met de BOEL Bazaar willen Lonneke Voets en Monique Bredeveld de stad en haar inwoners op zondag 7 oktober kennis laten maken met hun bijzondere project BOEL, een sociale onderneming voor starters in de creatieve sector.

Door Lisette Broess-Croonen

De twee ondernemende vrouwen kennen elkaar van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank, die ze samen met een groep vrijwilligers hebben opgezet. Deze stichting loopt inmiddels zo goed, dat de dames afscheid hebben genomen en een nieuw project zijn gestart. "Bij BOEL (er gebeurt een hele boel bij BOEL), verhuren we betaalbare shop- en expositieruimtes aan starters in de creatieve sector die hun weg nog moeten vinden en voor wie de stap naar een eigen ruimte nog te groot is. Ook ondersteunen we deze ondernemers met een stuk administratie en presentatie. Het moet hierbij wel gaan om unieke producten waar de ondernemers echt in geloven. We hebben ook een centraal afrekensysteem, dus de ondernemers hoeven niet constant aanwezig te zijn. Het web is niet heilig, een stuk fysieke winkel is ook prettig, al is het maar één plank om spullen te laten zien."

Divers aanbod
Voets en Bredeveld zijn nog steeds op een zoek naar een passende ruimte voor de twee-en-dertig potentiële huurders die ze nu al gevonden hebben. "Maar we willen ons toch alvast presenteren tijdens een bazaar. Daarvoor kunnen we terecht in de Azijnfabriek, dankzij de geweldige medewerking van Jan en Sophie Rijnaarts. We hopen dat er heel veel mensen komen kijken. Het aanbod is in ieder geval heel divers, met onder andere een stekjesmarkt, een stoelmasseur, vintage en brocante. Uiteindelijk hopen we een mooie ruimte in het centrum van de stad te vinden, waarbij onze ondernemers een mooie aanvulling zijn op het centrum."

"BOEL moet een plek worden waar allemaal kleine winkeltjes met kleine ondernemers een soort community vormen. Daar willen we ook appelleren op het innerlijke kind in de klant, met bijvoorbeeld een gele caravan als vergaderruimte en een plek met schommels."

Meer berichten