Foto: Pixabay

Den Bosch is het plasvriendelijkst

DEN BOSCH - Den Bosch is door de Continentie Stichting Nederland uitgeroepen tot 'meest plasvriendelijke gemeente'. CSN maakte onlangs resultaten bekend van hun landelijk kwalitatief onderzoek naar toiletbeleid. Daaruit blijkt dat Den Bosch haar publiekstoegankelijke toiletten het best voor elkaar heeft.

CSN maakte dat donderdag 20 september bekend, op Nationale Plasdag. Hoewel Den Bosch geen expliciet toiletbeleid heeft, zet de gemeente wel stevig in op gastvrijheid. Goede toiletvoorzieningen horen daar bij.

Veel van de bezoekers aan de stad komen voor de binnenstad. En vanwege het historisch karakter is het lastig om op zichzelf staande publieke toiletten te maken. Smalle straatjes en de regels die er zijn om te bouwen binnen beschermd stadsgezicht maken het bouwen van openbare toiletten lastig. Daarom zoekt Den Bosch het vooral in parkeergarages, overdekte fietsenstallingen en andere publieke gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn de openbare bibliotheek, musea, bioscopen en het theater. Symbolen op bewegwijzering wijzen stadsbezoekers de weg naar toegankelijke en schone toiletten.

De gemeente Den Bosch laat weten de benoeming vooral te zien als een stimulans om de gastvrijheid in de binnenstad te blijven verbeteren.

Meer berichten