Ter gelegenheid van hun 5-jarige bestaan organiseren Henk Somers (l) en Loy Feijen 14, 15 en 16 september Festival De Tuin. Foto: Wendy van Lijssel
Ter gelegenheid van hun 5-jarige bestaan organiseren Henk Somers (l) en Loy Feijen 14, 15 en 16 september Festival De Tuin. Foto: Wendy van Lijssel

Jubileumfestival (in) De Tuin, decor van muziek en vermaak in Berlicum

BERLICUM - De 5-jarige samenwerking van chef-kok Loy Feijen en Henk Somers van Tuincafé De Witte Zwaan in Berlicum wordt niet in besloten kring met een broodje gevierd. Zeker niet! De heren pakken het weekend van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september uit met Festival De Tuin. Een evenement vol muziek in allerlei genres, kindervertier en heerlijk eten en drinken. De toegang is gratis.

Door Wendy van Lijssel

Als je een zaak runt met de titel 'tuincafé' hoeft het eigenlijk niemand te verbazen dát er eentje is waar heerlijk in vertoefd kan worden. Hoe groot deze is en dat deze zich leent voor het houden van een Festival kan iedereen zelf gaan ervaren. Het geeft eigenaren Henk Somers en Loy Feijen ook gelijk de gelegenheid om iedereen op ongedwongen wijze kennis te laten maken met hun zaak en de huiselijke sfeer die er heerst. Vrijdag wordt om 17.00 uur afgetrapt met een muzikale barbecue met de band Roept U Maar.

Ook niet-mee-eters zijn welkom
"Het wordt een tropische barbecue met een varken aan het spit, gepofte groenten uit eigen tuin, heerlijke sauzen, gegrilde ananas en nog veel meer", beloven Henk en Loy. Benadrukt wordt dat ook mensen die niet mee-eten van harte welkom zijn. Zaterdag 15 september staan Loy, Henk, team en vrijwilligers er niet alleen voor, maar krijgen zij hulp van de Pabo Den Bosch. "Zij organiseren deze dag vanaf 13.00 uur een reünie voor oud-leraren, studenten en medewerkers. In samenwerking met hen is er een gevarieerd programma met onder andere de band Mevrouw van Heck, Grizzly Hats, de Fontastics, Fieldtrip, Crossroad, de Jan van Brusselband, Ray's Groove, een silent disco, een karaokebar en gouden hits van weleer met de singles van Vinyl Forty-Five", sommen Henk en Loy op.

Verrassing bij binnenkomst
Het hoeft geen betoog dat er volop lekkere drankjes te verkrijgen zijn en zowel zaterdag als zondag is er een speciale foodcorner met lekkere hapjes. Zondag 16 september gaat ' het feest' vanaf 13.00 uur verder. Naast muziek van Boven Water, Say Keys, Six Pixels, Pepe Nomad en wederom de grootste hits op en van Vinyl Forty-Five is er ook een markt met lokale streekproducten en kindervertier. De toegang is alle dagen gratis en wát er gebeurt aan de entree, daar doen de heren vooralsnog geen uitspraken over. Lachend: "Dat is een verrassing", klinkt het om resoluut te besluiten met: "Maar het is net zo leuk als ons hele Festival De Tuin."

Meer berichten