Ook voor kinderen zijn er theatershows op Boulevard. Bijvoorbeeld 'Eet je bord leeg' door de Toneelmakerij. 'De kleuterkomedie met vliegende groenten', zoals het gezelschap het zelf omschrijft.
Ook voor kinderen zijn er theatershows op Boulevard. Bijvoorbeeld 'Eet je bord leeg' door de Toneelmakerij. 'De kleuterkomedie met vliegende groenten', zoals het gezelschap het zelf omschrijft. (Foto: Sanne Peper)

Theaterfestival Boulevard met acts uit alle windstreken

DEN BOSCH - Theaterfestival Boulevard maakt van Den Bosch de 'cultuurstad van het zuiden' tussen donderdag 2 en zondag 12 augustus. Op bijna vijfentwintig locaties binnen en buiten de stad treden tientallen acts op, zijn exposities te zien, installaties te bewonderen en vliegt het straattheater om de oren.

Gedurende elf warme augustusdagen duiken bezoekers in verfrissend theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. De organisatie achter Boulevard doet haar best om het festival voor iedereen toegankelijk te maken.

Het theaterfestival concentreert zich op de Parade, het festivalplein onder de kastanjebomen aan de voet van de Sint-Jan. Daar klopt het festivalhart met restaurants, foodtrucks en een feestelijk theateraanbod. Zo is er theater in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater, internationaal straattheater en livemuziek.

Twee jaar geleden kwam het Josephkwartier er als locatie bij, op een steenworp afstand van het festivalplein. Daar ziet men werk van theatermakers die zich verhouden tot de actualiteit, en is er plek voor de dialoog tussen kunstenaar en publiek. Samen aan lange tafels dineren, debatteren en mijmeren.

Typisch voor het jaarlijkse terugkerende theaterfestival: de hele stad doet mee. Er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie. Natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, daken of cafés: de hele stad is één groot podium. Met busverbindingen vanaf de Parade trekken bezoekers van de ene plek naar de andere.

Inhoudelijk kiest Boulevard voor warmbloedig theater van podiumkunstenaars uit alle windstreken. Op eerdere edities schitterden optredens en performers uit Duitsland, België, Groot-Brittannië en zelfs Canada in de straten van Den Bosch. Terugkerende gezelschappen en kunstenaars uit Nederland zijn Dries Verhoeven, Wunderbaum, Warme Winkel, Lotte van den Berg en Theater Artemis.

Toegangskaarten voor de verschillende acts en optredens zijn te koop bij de kassa in Theater aan de Parade of bij de extra verkooppunten op het festivalplein, het Josephkwartier en in de Verkadefabriek. Die zijn open tussen 13.00 en 22.00 uur. Kaarten kunnen ook online gekocht worden en bij aankomst uitgeprint of via de telefoon gescand worden. Telefonisch kaarten kopen kan ook via telefoonnummer 0900-3372723. Betalen kan dan alleen met Mastercard of Visa.

Meer berichten