Kakhi Jordania houdt het shirt van 'zijn' FC Den Bosch vast, geflankeerd door directeur Paul van der Kraan (l) en voorzitter Jan Hein Schouten. De KNVB moet de overname nog goedkeuren.
Kakhi Jordania houdt het shirt van 'zijn' FC Den Bosch vast, geflankeerd door directeur Paul van der Kraan (l) en voorzitter Jan Hein Schouten. De KNVB moet de overname nog goedkeuren. (Foto: Henk van Esch)

Jordania 'koopt' FC Den Bosch

DEN BOSCH - Als het aan de clubleiding en de huidige aandeelhouders van FC Den Bosch ligt, wordt Kakhi Jordania de nieuwe grootaandeelhouder van FC Den Bosch. Directeur Paul van der Kraan is sinds april in gesprek met Jordania en zijn adviseurs over de overname van 99,9 procent van de aandelen.

Het is nu aan de KNVB om de overname goed te keuren. Volgens Paul van der Kraan is FC Den Bosch niet over één nacht ijs gegaan. "We vonden het heel belangrijk dat alle interne stakeholders achter de overname zouden staan, dat zij vertrouwen hadden in een toekomst met een buitenlandse grootaandeelhouder. Daarom hebben we hen in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. Vanuit de aandeelhouders, de Stichting Behoud Betaald Voetbal 's-Hertogenbosch en de verschillende supportersgeledingen zijn geen bezwaren gekomen. Sterker, er is veel enthousiasme en unaniem draagvlak voor Jordania's komst naar FC Den Bosch."

'Club van en voor publiek'
Volgens Kakhi Jordania is het geen verassing dat hij juist in Nederland geldschieter wordt van een voetbalclub. "De Nederlandse School gold bij ons thuis als het summum van hoe voetbal gespeeld hoort te worden", vertelt Jordania. "Daarom was het geen verrassing dat mijn vader acht jaar geleden bij Vitesse terechtkwam, en daarom is het geen toeval dat ik nu de aandelen van FC Den Bosch wil overnemen. Ik weet wie en wat FC Den Bosch is en waar ze goed in zijn. Met die informatie heb ik een businessplan voor de toekomst gemaakt. Om de doorstroming van spelers van de eigen jeugdopleiding naar de A-selectie mogelijk te maken, zal de nieuwe organisatie gericht zijn op talentontwikkeling. FC Den Bosch is een club van en voor het publiek. Een club voor alle mensen uit Den Bosch en omgeving. Het voetbal is de basis, maar we kunnen het alleen maar doen samen met de supporters, lokale gemeenschap, gemeente en het regionale bedrijfsleven."

Doordat Jordania niet 100 procent van de aandelen overneemt, houdt het clubbestuur grip op de identiteit van FC Den Bosch. Naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats blijven daardoor gewaarborgd door een onafhankelijk bestuur.

De KNVB moet de overname van de aandelen goedkeuren. "Ik verwacht dat dit traject, dat wij met groot vertrouwen tegemoet zien, enige weken gaat duren", laat directeur Van der Kraan weten. "De bond heeft nog niet zelf met Kakhi gesproken, maar hij kijkt er naar uit om zijn plannen persoonlijk in Zeist te mogen motiveren."

Meer berichten