Still uit de voorstelfilm van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Still uit de voorstelfilm van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

JBZ stelt zich in een film voor aan jonge patiëntjes

DEN BOSCH - Om de zorg rondom een kind met kanker zo goed mogelijk regelen, heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een introductiefilm gemaakt, waarmee de patiëntjes alvast kennis kunnen maken met het ziekenhuis en het team.

In de film ontmoet men Julia op de polikliniek. Julia (7) wordt, net als de andere kinderen, behandeld door een vast team zodat ze steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. Dit team bestaat onder andere uit een kinderarts, kinderoncologie verpleegkundige, pedagogisch hulpverlener, maatschappelijk werker en kinderpsycholoog.

Alysha (6) laat op de kinderdagbehandeling haar indrukwekkende Kanjerketting zien. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Zo vertelt de ketting hun verhaal.

Kinderoncologie PMC-JBZ from Granneman Films on Vimeo.

Piet-Hein laat de kamer zien waar hij zijn chemobehandeling krijgt. Tijdens de behandeling kan hij op de kamer ook gamen zodat de tijd net wat sneller gaat. Tijs (6) is voor een opname een paar dagen op de kinderafdeling. Tijs vertelt dat zijn vader of moeder altijd mogen blijven slapen op de kinderafdeling.

Als één van de Shared Care Ziekenhuizen, deelt het JBZ de zorg met het Prinses Máxima Centrum. In dat grootste kinderkankercentrum van Europa is alle expertise rondom kanker geconcentreerd. Door samen te werken kan de zorg dichtbij huis plaatsvinden. Dat is belangrijk zodat het 'gewone' leven van de kinderen zoveel mogelijk door kan gaan.

De film is te bekijken op de speciale kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl.

Meer berichten