Robin en Joris zagen al een aardig stukje van de wereld en verzorgen intussen fietstours in Barcelona.
Robin en Joris zagen al een aardig stukje van de wereld en verzorgen intussen fietstours in Barcelona. (Foto: )

Robin en Joris reizen de wereld over

DEN BOSCH - Ze moeten er niet aan dénken om altijd op één en dezelfde plek te wonen en werken en elke dag hetzelfde 'rondje' te draaien. Dat doen de 27-jarige Robin van den Tillart en 38-jarige Jors Brouwers uit Den Bosch dan ook niet. Het jonge stel zag al een aardig stukje van de wereld wat gelijk een understatement is en woont intussen in Barcelona waar ze fietstours verzorgen.

Soms kan een balletje raar rollen. Op de tweede dag van haar wereldreis zat Robin op een terras in Bangkok toen ze haar moerstaal hoorde. Het bleek Joris en zijn vrienden. Ze raakten aan de praat waarna gegevens uitgewisseld werden. Joris bleef aansluitend de reisverslagen volgen die Robin maakte. Nadat ze weer thuis was in Den Bosch, werd een afspraak gemaakt en na die eerste volgden er meer en werd het stel verliefd.

Reislustig duo
Dat laatste is niet zo vreemd. Joris en Robin hebben, bij wijze van spreken, dezelfde genen. Beiden zijn reislustig en op doordachte wijze avontuurlijk. Robin bezocht in haar jonge leven al 87 landen en bij Joris heeft er 70 in zijn reisboekje staan. De laatste serie landen werd intussen door hen samen bezocht. Op een van die reizen, om precies te zijn op een 200 kilometer lange, onverharde weg bij de Colca Canyon in Peru, bedachten ze samen om een tijdje in het buitenland te gaan wonen en werken. Ze laten het niet bij denken.

"Toen we thuis kwamen hebben we gelijk spijkers met koppen geslagen. Het moeilijkste was eigenlijk in welk land we ons wilde vestigen. Voorwaarde was een land in Europa zodat we gemakkelijk op en neer kunnen reizen om het contact met familie en vrienden goed te onderhouden. Dat vinden we namelijk ook belangrijk", vertelt het stel enthousiast. Vanwege de taal, het mediterrane en aansluitend buitenleven viel de keuze op Barcelona. "Het enige wat we moesten doen was onze banen opzeggen en daar werk en woonruimte zoeken", doen beiden luchtig.

Hoofdgids in recordtijd
Ze lachen: "Het klinkt alsof we zomaar iets deden, maar dat is niet zo. Voor vertrek hadden we dat al geregeld." Dat vertrek was amper drie maanden later. Robin had een kantoorbaantje, Joris was zoekende naar werk en de woonruimte was en is piepklein. "Wij maken keuzes die voor anderen soms niet te volgen zijn. Wij zijn echter niet materialistisch, maar leven heel basic", zo wordt uit doeken gedaan. Al snel vond ook Joris een baan als gids bij een fietstourbedrijf. Hoewel hij de stad en bezienswaardigheden om te beginnen niet goed kende, leerde hij dat in een recordtijd. Sterker nog. Hij werd al snel gebombardeerd tot hoofdgids.

Voor zichzelf begonnen
Terwijl Joris buiten met mensen fietste zat Robin steeds minder op haar plek. Daarop besloot het stel samen Fietstoursbarcelona te beginnen. Joris stapt met iedereen op de fiets en Robin zorgt voor de organisatie erom heen. Geen wereldbedrijf met gigasalarissen maar een leven zoals het stel voor ogen had. "We zitten in Barcelona op onze plek. Het is een grote stad waar altijd iets te doen is. Het is er echt nooit saai. Verder reizen we vaak op en neer naar Nederland. Tot slot geeft dit ons ook de mogelijkheid om te reizen. Gedurende de wintermaanden pakken we onze koffers om te reizen."

Meer berichten