Yolande Ulenaers wordt per 1 december de nieuwe voorzitter van het Koning Willem I College.
Yolande Ulenaers wordt per 1 december de nieuwe voorzitter van het Koning Willem I College. (Foto: )

Nieuwe voorzitter voor Koning Willem I College

DEN BOSCH - Met genoegen deelt de Raad van Toezicht mee dat Yolande Ulenaers de nieuwe voorzitter wordt van het Koning Willem I College in Den Bosch. Zij volgtJeanette Noordijk op, die eind 2018 met pensioen gaat en die de afgelopen zes jaar samen met Cor van Gerven het college van bestuur vormde. Ulenaers begint haar werkzaamheden bij het college per 1 december.

Yolande Ulenaers is momenteel bestuursvoorzitter van Scholengroep Rijk van Nijmegen, bestaande uit zeven middelbare scholen. Ze staat voor de taak om het hoge kwaliteitsprofiel van het Koning Willem I College verder uit te bouwen. "Het Koning Willem I College wil haar koploperspositie behouden en blijven vernieuwen. Een bestuurlijke opdracht die goed bij mij past. De organisatie is zich bovendien bewust van haar maatschappelijke rol. In een tijd waarin een schreeuwend tekort is aan goede vakmensen en waarin ondernemerschap het verschil maakt, zie ik volop kansen voor het college", aldus Yolande Ulenaers.

Bij de Scholengroep Rijk van Nijmegen was in 2015 een nieuwe strategie nodig om te anticiperen op diverse maatschappelijke ontwikkelingen. De focus van Ulenaers lag daar op het versterken van het kwaliteitsprofiel, meer innovatie-dynamiek in de scholen en het bundelen van de krachten tussen scholen.

De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat de toekomst van het Kw1c en met name ook het onderwijskundig leiderschap bij Yolande Ulenaers in uitstekende handen is.

Meer berichten