OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA (Foto: BOON)

Bossche boontje bapao

DEN BOSCH - Voedselinnovatie past Den Bosch als een handschoen. Ook voormalig HAS-student Michael Luesink heeft die handschoen opgepakt en drijft sinds een paar jaar zijn bedrijfje BOON. Vanuit vanuit De Gruyterfabriek probeert Micheal Nederland te veroveren met een nieuwe generatie, 100 procent plantaardige bapao's.

Luesink's persoonlijke missie is om de wereld meer plantaardig te laten eten, omdat de vleesconsumptie een enorme impact op het klimaat en milieu heeft: "Wanneer we bonen zélf opeten, kun je daar veel meer mensen mee voeden, dan wanneer we ze eerst aan dieren voeren ter productie van vlees. Maar om dit doel te bereiken zijn enkel bijzonder lekkere en innovatieve producten niet genoeg: verleiding, confrontatie en fun zijn de sleutels tot succes. Plantaardig moet gewoon de leukste en lekkerste keuze worden."

Om consumenten te helpen die keuze te maken heeft BOON de Bapao Ketjap met spinazie, de Bapao Saté met pompoen en de Bapao Chili met biet. De Bapao's hebben een basis van groentedeeg en daardoor natuurlijk kleuren.

Meer berichten