Geheugenbieb helpt bij beginnende dementie

VUGHT - In de nieuwe bibliotheek in DePetrus in Vught is een ontmoetingsplaats ingericht voor mensen met lichte dementie, hun mantelzorgers, familieleden en iedereen die meer wil weten over geheugenproblematiek. Die zogenaamde 'Geheugenbibliotheek' is bemand op dinsdagen en vrijdagen.

Bij de opening van DePetrus begin april stonden er al wat boeken en spellen rondom dementie, maar nu zijn er vaste dagdelen ingepland waarop bezoekers in gesprek kunnen met vrijwilligers die alles kunnen vertellen over de collectie en over de problematiek rondom dementie én is de collectie verder aangevuld. Vught op weg naar een dementie-vriendelijke gemeenschap.

De Geheugenbibliotheek vormt dagelijks, tijdens openingsuren van de bieb, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met lichte dementie, hun mantelzorgers en familieleden en iedereen die meer wil weten over geheugenproblematiek. Men kan er op ieder gewenst moment boeken en spelmaterialen lenen en zijn er op dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur vrijwilligers aanwezig kunnen helpen of die gewoon een luisterend oor kunnen bieden.

De collectie bestaat uit informatieve boeken over Alzheimer en dementie, herinneringsboeken, dvd's en spelmateriaal om samen verhalen over vroeger op te halen, folders met betrekking tot dementie, herinneringskoffers met divers materiaal rondom een bepaald thema, romans over Alzheimer en dementie en jeugdboeken om voor (klein)kinderen de ziekte inzichtelijk te maken.

Meer berichten