De app NoFoodWasted is te downloaden voor zowel telefoons van Apple als telefoons die op Android draaien. Naast supermarkten doen nu ook horecabedrijven mee, zoals Bufkes, Don Curado, Soho en Yalla Yalla.
De app NoFoodWasted is te downloaden voor zowel telefoons van Apple als telefoons die op Android draaien. Naast supermarkten doen nu ook horecabedrijven mee, zoals Bufkes, Don Curado, Soho en Yalla Yalla. (Foto: )

Niet in de vuilnisbak, maar op je bord

DEN BOSCH - Vanaf deze week is de app NoFoodWasted uitgebreid met de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief maaltijden te kopen die 'overblijven' bij restaurants in Den Bosch. Een uitgebreid aantal restaurants in de stad heeft zich aangesloten bij de lancering. De mogelijkheid om 'overgebleven' maaltijden te kopen bij restaurants wordt daarna ook snel uitgerold in andere steden.

De app van NoFoodWasted biedt gebruikers de mogelijkheid te zien welke gerechten 'overblijven' bij restaurants. Dit aanbod varieert elke dag. De gerechten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app. Op die manier kan men voor een goede prijs een topmaaltijd kopen, wordt er minder voedsel weggegooid en verspild en vergroten restaurants hun omzet met het verkopen van maaltijden die anders in de vuilnisbak belanden .

Met restaurants meer impact
De app was al beschikbaar bij supermarkten, gericht op foodproducten die tegen de uiterste houdbaarheidsdatum datum aanzitten. Maar nu is de app ook beschikbaar voor restaurants. Wie de app al gedownload heeft, hoeft niets extra's te doen. Bij de laatste update wordt de nieuwe feature vanzelf toegevoegd.

Gezamenlijke strijd tegen verspilling
Grondlegger van NoFoodWasted, August de Vocht, is enthousiast over het feit dat zijn bedrijf steeds verder komt bij het uiteindelijke doel; het stoppen van voedselverspilling: "Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid en krijgen we een grotere impact zoals we ook als doel hebben. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op deze stap die we hebben genomen in onze gezamenlijke strijd tegen verspilling!" zegt De Vocht.

'Fijne manier om iets goeds te doen'
Niet alleen supermarkten en restaurants redden hun voedsel van vuilnisvat als eindbestemming. Ook de 'kleine' ondernemer heeft de app ontdekt, zoals Ron Loos van Brood- en Banketbakkerij 'de Krakelinghe': "Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen!", zegt Loos.

Meer berichten