Logo stadsbladdenbosch.nl


ICT. (foto: Thinkstock)
ICT. (foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Dat(a) gaat naar Den Bosch toe; Data Week in oktober

DEN BOSCH - Den Bosch is eind oktober een week lang het decor voor alles wat met data te maken heeft. Op verschillende plekken in de stad kan men kennismaken met wat data kunnen betekenen en welke kansen ontstaan voor professionals, studenten, ondernemers en het brede publiek. Bijvoorbeeld op gebied van mobiliteit, energie, duurzaamheid, gezondheid of veiligheid.

Volgens wethouder Jan Hoskam moet de speciale week zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de betekenis van data en de mogelijkheden daarvan: "Er gebeurt al veel moois op dat gebied in onze gemeente. Ook zaken die ieders dagelijks leven meer en meer raken. Dat willen we dan op een aantrekkelijke en boeiende manier overbrengen."

Kansen verzilveren
Den Bosch is volgens de wethouder een logische plek voor de Data Week: "We groeien hard als ICT-stad, nu al meer dan 800 bedrijven en 7.000 banen. Met de komst van JADS, hebben we de eerste universiteit voor Data Science van Nederland. Nu is het zaak om dat te verzilveren. Tel daarbij de hbo-opleidingen van Avans Hogeschool en HAS Hogeschool op. En de verschillende hotspots voor digitale bedrijven, als De Gruyterfabriek, De Jamfabriek en De Grasso. We willen talentontwikkeling en ondernemerschap in ICT en Data Science verder ontwikkelen."

Meer berichten


Shopbox