Natuurgieds en kruidendeskundige Jules Faber presenteert aanstaande zondag opnieuw een zeer interessante voedzame planten- en kruidenwandeling in Den Bosch.
Natuurgieds en kruidendeskundige Jules Faber presenteert aanstaande zondag opnieuw een zeer interessante voedzame planten- en kruidenwandeling in Den Bosch. (Foto: )

Maak kennis met de wilde eetbare natuur in je omgeving

Natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber verzorgt op zondag 8 juli weer een voedzame planten- en kruidenwandeling in Den Bosch. Deze vindt plaats in de omgeving van woonwijk de Herven, in natuurgebied de Heinis en door de volkstuinen.

DEN BOSCH - Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur, maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon "eten" blijft maken. De berm bij u om de hoek biedt bijvoorbeeld veel verschillende smaken. Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar kunnen we deze vruchten en planten vinden? Wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Kan ik de lijsterbes nu wel of niet eten? Tijdens de twee uur durende wandeling nemen de deelnemers ook een kijkje in de volkstuinen. De wandeling begint om 10.30 uur bij de parkeerstrook schuin tegenover de voormalige Garage van den Udenhout aan de Balkweg 1 in Den Bosch. Vooraf krijg je een heerlijke cracker met eetbare bloemen en kruiden en na afloop een A4 met lekkere 'wilde' recepten. Aanmelden en meer info: Jlfaber@hetnet.nl, of bel met 0416284870.

Meer berichten