Rolf en Tessa verleiden bewoners met een poster om mee te doen met de Bouw je Buurt Game. Dat kan tot en met 6 juli op www.bouw-je-buurt.nl. Foto: Michel van de Langenberg
Rolf en Tessa verleiden bewoners met een poster om mee te doen met de Bouw je Buurt Game. Dat kan tot en met 6 juli op www.bouw-je-buurt.nl. Foto: Michel van de Langenberg (Foto: Michel van de Langenberg)

Meedenken en bouwen aan je buurt

DEN BOSCH - Binnenkort kunnen bewoners van De Slagen en De Rompert een eigen ontwerp maken van hun ideale buurt. Welke voorzieningen ontbreken in de wijk? Hoe moet de openbare ruimte eruit zien? Is er behoefte aan een buurtmoestuin of een voedselbos? Via de computergame Bouw je Buurt, kunnen mensen hun buurt naar eigen inzicht vormgeven. En het beste ontwerp maakt kans om gerealiseerd te worden.

Het computerspel wordt zaterdag 23 juni van 14.00 tot 17.00 uur in Brasserie Le Mirage in De Rompert gelanceerd. Buurtgenoten worden dan uitgenodigd om naar de website te gaan en het spel te spelen. Door middel van makkelijke symbolen kunnen er in de buurt voorzieningen worden toegevoegd of weggehaald. Tot en met 6 juli kan iedereen meespelen met het spel door naar de site www.bouw-je-buurt.nl te gaan. Buurtbewoners kunnen zo op hun eigen tijd, vanuit huis, makkelijk meedenken over hun leefomgeving.

Iedereen kan meedoen
Initiatiefnemers Tessa Peters en Rolf van Boxmeer van Rezone hopen ook buurtinitiatieven en scholen uit de wijk te enthousiasmeren om het spel te spelen. "De kracht van dit computerspel is juist dat iedereen, van jong tot oud, op een creatieve manier in staat wordt gesteld om mee te denken over de buurt", vertellen Tessa en Rolf.

"Dat betekent dat basisschoolkinderen hun blik op de wijk kunnen vertalen in het spel maar dat ook de ouders mee kunnen denken. Daarnaast dagen we senioren uit om mee te bouwen aan hun buurt. Doordat verschillende buurtbewoners meespelen, krijgen we inzicht in welke ambities er liggen voor de wijk."

De resultaten van de Bouw je Buurt Game worden vrijdag 6 juli om 16.00 uur gepresenteerd in voormalig basisschool Noorderlicht aan de vijfde Rompert 35-37. Alle buurtgenoten worden dan uitgenodigd om samen inzicht te krijgen in de ontwerpen die zijn gemaakt door de wijkbewoners zelf. Dan zal ook het winnende ontwerp bekend gemaakt worden.

Ideale buurt
"Natuurlijk is er tijdens de presentatie genoeg ruimte om samen na te praten over de resultaten en de ambities die de buurtbewoners voor hun wijk hebben", leggen Tessa en Rolf uit. "De inzichten die er door de Bouw je Buurt game naar voren zijn gekomen, worden op een later tijdstip uitgereikt aan de gemeente en andere partijen in de wijk zodat ook zij op de hoogte zijn van de uitkomsten van de game. Daarna wordt gekeken hoe buurtbewoners nieuwe stappen kunnen zetten om samen hun ideale buurt te realiseren."

Meer berichten