De\ spandoeken krijgen dus een tweede leven op diverse plekken.
De\ spandoeken krijgen dus een tweede leven op diverse plekken. (Foto: Jack Monde)

Parochiepenning voor Jan Schellekens

DEN BOSCH - Jan Schellekens heeft donderdag 31 mei uit handen van plebaan Geertjan Van Rossem de Parochiepenning gekregen voor bewezen diensten en inzet voor de parochie Pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes. Schellekens krijgt de penning ter gelegenheid van zijn afscheid bij Broederschap van Onze Lieve Vrouw.

De parochiepenning wordt als blijk van waardering toegekend aan personen die zich jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de parochie en/of voor de parochie een bijzondere prestatie hebben verricht. Die eer valt Jan Schellekens (1948) ten beurt omdat hij zich als lid van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw 40 jaar lang de pr en archiefzaken van de broederschap onder zijn hoede had. Volgens de parochie heeft Schellekens zich 'gedurende deze 4 decennia trouw, loyaal, belangeloos en met grote toewijding ingezet voor de Broederschap van de Zoete Moeder.'

Maria en Den Bosch
Jan Schellekens was ook de initiatiefnemer en organisator van een uitwisseling van antieke Mariakazuifels met de Franse stad Cheviré, die eind vorig jaar in een expositie in de Gerfkamer was te zien en die door 1100 belangstellenden werd bezocht. Verder heeft hij dit jaar, waarin 500 jaar Reformatie wordt herdacht, zich sterk gemaakt voor de vertaling van de Wichmans studie uit 1632, waarin de historische verstrengeling tussen de Mariaverering, de Sint-Jan en de stad Den Bosch is beschreven.

Schellekens is bovendien betrokken bij de Vincentiusvereniging in deze woonplaats en met name de drijvende kracht achter de jaarlijkse boekenbeurs. Het Pastoresteam en het kerkbestuur hebben grote waardering voor hem.

Meer berichten