Foto: Ad Pijnenburg

Dommel is strijdtoneel voor de roeirace Dommelregatta

DEN BOSCH - Riviertje de Dommel is zondag 10 juni het strijdperk van de internationale roeiwedstrijd de Dommelregatta. Tientallen watersporters uit verschillende landen slaan de riemen uit en varen in een achtervolgingsrace over de Dommel van Sint-Michielsgestel naar Den Bosch.

De zestiende editie van de Dommelregatta heeft een nieuwe afstand van 4,3 kilometer, voor dames en minder ervaren roeiers. Dat is de afstand die ook de jeugdroeiers afleggen. De hoofdrace vaart over een afstand van 7,3 kilometer van Sint-Michielsgestel naar de finish bij Galerie Van Hoof in Den Bosch. Omdat de roeiploegen vlak na elkaar starten in een achtervolgingsrace, vormt de Dommelregatta een sportspektakel die vanaf de oevers van de Dommel te volgen is. De heats beginnen om 11.00 en 13.00 uur.

Prijzen
Jaarlijks starten ruim zestig jonge en oudere ploegen uit heel Nederland en enkele uit Duitsland en Luxemburg om te strijden op de prijzen, zoals Slagh van Leckerbeetjen-bokaal (de dagwinnaar van de 7300 meter-wedstrijd) en de Bossche Bollenbokaal (prijs voor beste jeugdploeg). Dubbel achten, maar ook andere categorieën zoals de skiff (eenpersoons), tweetjes, viertjes en boord-achten nemen het tegen elkaar op. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om met de roeiers mee te fietsen langs de route.

Meer berichten