Henk van der Velden is al achttien jaar als vrijwilliger verbonden aan de Vughtse Volleybal Combinatie (VVC), dat dit jaar haar vijftigjarig jubileum viert met verschillende activiteiten.
Henk van der Velden is al achttien jaar als vrijwilliger verbonden aan de Vughtse Volleybal Combinatie (VVC), dat dit jaar haar vijftigjarig jubileum viert met verschillende activiteiten. (Foto: )

Vughtse Volleybal Combinatie (VVC) viert vijftigjarig bestaan

VUGHT - Uit twee Vughtse volleybalverenigingen is vijftig jaar geleden de club VVC (Vughtse Volleybal Combinatie) ontstaan. Dat is een goede reden om een feest te geven voor iedereen die VVC een warm hart toedraagt. Henk van der Velden hoort bij die mensen. Hij is al achttien jaar als vrijwilliger verbonden aan de club.

Door Lisette Broess-Croonen

"Ik heb mijn hele leven nog nooit gevolleybald, ik kan het ook helemaal niet. Ik ben bij toeval bij VVC terecht gekomen. Toen mijn zoon in de jeugd bij Zwaluw voetbalde gaf ik samen met Marcel de Laat training. Hij was op dat moment ook trainer bij VVC en het kwam ter sprake dat ze iemand nodig hadden om te helpen. Na korte tijd werd ik al manager van Dames 1 en later kwamen daar steeds meer taken bij."

"Afgelopen jaar was ik trainer van de mini's, coach van Meisjes C", somt Henk op, "en hielp ik met de kampcommissie en de sponsoring. In januari heb ik samen met mijn dochter Noor een damesteam opgezet met moeders van volleyballende meisjes die het zelf ook eens wilden gaan doen. In totaal ben ik per week tien tot vijftien uur kwijt aan VVC."

Beste tijd achter de rug
Erg vind de Vughtenaar dat niet, want hij vind het hartstikke leuk. "Vooral al die mensen die je leert kennen. En het is mooi om te zien hoe de kinderen die bij de mini's binnenkomen en amper een bal kunnen vangen, zich ontwikkelen tot echte volleyballers. Onze sportieve hoogtijdagen zijn wel voorbij, mede vanwege de financiën. Ongeveer vijf jaar geleden zijn we gestopt met de topdivisie. In eerste aanleg was dat om financiële redenen, maar je merkt ook dat onze regio een wat lager niveau heeft, waardoor je spelers van verder weg moet halen."

Teamwork
"Helaas loopt het aantal leden ook terug", vervolgt Henk van der Velden. "Zowel landelijk als hier in Vught. Wij hebben veel concurrentie van andere sporten en op het moment vooral van het meisjesvoetbal. Volleybal is ook een relatief dure sport omdat het altijd binnen is en de huur van de zaalprijs niet mals is. Maar het is wel een mooie sport, waar heel veel in zit. Het teamwerk is ontzettend belangrijk, één zwakke schakel kan bepalend zijn. Je bent dus ontzettend van elkaar afhankelijk. En je moet altijd doorgaan tot het laatste punt. Je kunt bij een voorsprong niet achterover gaan hangen. Het is een leuk spelletje."

Feestvieren
VVC viert het jubileum met een speciale feestdag. Op zaterdag 9 juni is het feest met clinics van Nico Freriks, een mixtoernooi, een demonstratiewedstrijd van het Dream Team en 's avonds feest. Iedereen die VVC een warm hart toedraagt is welkom.

Meer berichten