Radiomakers Stan Gonera en Floors Snels staan achter het roer van Radio Brugwachter en maken daar de komende zomer radio.
Radiomakers Stan Gonera en Floors Snels staan achter het roer van Radio Brugwachter en maken daar de komende zomer radio. (Foto: T.R.SUIR)

Zendstation aan kanaal van Radio Brugwachter

DEN BOSCH - Het blauwe brugwachtershuisje naast de Athoniebrug over de Zuid-Willemsvaart is de komende jaren het zendstation en thuisbasis van Radio Brugwachter. Nieuwsgierigheid naar waterverhalen en de liefde voor het brugwachtershuisje zijn de drijfveren voor het nieuwe Bossche radiostation.

Het radiostation is een project binnen het initiatief Bossche Brugwachtershuisjes, waarbij de leegstaande brugwachtershuisjes en de leefomgeving nieuw leven wordt ingeblazen door makers en bewoners. Makers zijn bijvoorbeeld Stan Gonera en Floors Snels, studenten van de kunstacademie St. Joost. Zij draaiden vorig jaar in het huisje een proef met het radioprogramma 'Wà ter gebeurd'. Die stroom pakken de twee jonge radiomakers deze zomer weer op; de volgende uitzending is op woensdag 20 juni.

Ook andere steden
Uitzendingen zijn als podcasts terug te luisteren op Soundcloud en iTunes. Radio Brugwachter krijg steun van gemeente, waterschap en het fonds Grensverleggers, dat de culturele samenwerking tussen Zuid-Nederland en Vlaanderen bevordert. Radio Brugwachter haalt namelijk ook waterverhalen uit andere steden boven water, door lokale makers in lokale brugwachtershuisjes.

Om deze zomer te kunnen uitzenden heeft Radio Brugwachter een crowdfundingcampagne opgezet. Meer over het radiostation staat op de website van Radio Brugwachter.

Meer berichten