Op het terrein van eFFect Festival bij jeugdzorgboerderij De Locatie in Vlijmen vervagen de grenzen tussen verschillende bevolkingsgroepen, artiesten en publiek en mensen met en zonder een beperking.
Op het terrein van eFFect Festival bij jeugdzorgboerderij De Locatie in Vlijmen vervagen de grenzen tussen verschillende bevolkingsgroepen, artiesten en publiek en mensen met en zonder een beperking. (Foto: Superformosa)

Duurzaamheid, mensen en cultuur bij eFFect Festival

VLIJMEN - Ooit begonnen als ééndaags festival, viert eFFect Festival zaterdag 9 en zondag 10 juni haar tienjarige jubileum op het terrein van jeugdzorgboerderij De Locatie bij het Engelermeer. Grenzeloosheid is het codewoord; waar grenzen vervagen tussen verschillende bevolkingsgroepen, artiesten en publiek, mensen met en zonder een beperking, instellingen en burgerinitiatieven.

Midden in het groen, op een boerenkar, bij de dansvloer of in een spiegeltent is een gevarieerd programma van muziek, theater, dans en poëzie of cross-overs daartussen. Het publiek zit bij de artiest op de lip, en andersom. Van lokale talenten tot de acts uit het buitenland die zich aan het Nederlandse publiek voorstellen.

Optredens zijn er bijvoorbeeld van Donnerwetter, die alternatieve psychedelische rock uit de Achterhoek naar Brabant brengt. Het Belgische DAAU speelt avontuurlijke, filmische muziek en Lyenn, eveneens zuiderburen, spelen duistere liedjes die kippenvel moeten bezorgen. Uit Frankrijk komt de Béle Béle Band om 'afrogroove' uit de Arriège bij eFFect Festival te spelen.

Interactief festival
Bezoekers kunnen naast muziek luisteren ook zelf eten bereiden, meedoen met de zeskamp of spelen in het pop-up orkest, eten aan een aanschuiftafel, zelf koffie branden of kennismaken met oude ambachten. Ook brengt het festival locatietheater met het stuk 'Ridders en Vuren', speciaal geschreven voor de boerderij en gebruikmakend van het hele decor en met spelers die betrokken zijn bij De Locatie.

Het eFFect Festival is een initiatief dat ruimte biedt voor het manifesteren van sociale en duurzame initiatieven die de wereld een beetje beter willen maken. Dat gebeurt zaterdag 9 juni van 14.00 tot 01.00 uur en zondag 10 juni van 11.00 tot 21.00 uur op boerderij De Locatie aan De Gemeint 3 in Vlijmen. Meer info staat op de website van eFFect Festival.

Meer berichten