Op de Tramkade kijkt publiek bij Swing naar reizigers, circuslui, muzikanten, louche en vage figuren.
Op de Tramkade kijkt publiek bij Swing naar reizigers, circuslui, muzikanten, louche en vage figuren. (Foto: SOLOS)

Muzikaal locatietheater 'Swing' op de Tramkade

DEN BOSCH - De van oorsprong Bossche theatermaker Daniël van Duijvenbooden brengt woensdag 6, donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni de muzikale locatietheatervoorstelling 'Swing' naar de Tramkade in Den Bosch, een ode aan onze kinderlijke nieuwsgierigheid.

Net na zonsondergang verandert het Siloplein op de Tramkade in een plek waar het een komen en gaan is van reizigers, circuslui, muzikanten, louche en vage figuren. Daar viert nieuwsgierigheid hoogtij en ligt de hokjesgeest op veilige afstand op de loer. Met 'Swing' gaat Daniël van Duijvenbooden terug naar de kinderlijke nieuwsgierigheid. Hij laat het publiek afvragen hoe zij hun omgeving ervaren. Het idee is dat men, gevoed door nieuwsgierigheid, bewust en onbewust verhalen, fantasieën en ideeën creëert over wat om hen heen gebeurt. Soms is het maar een kleine stap van fantasie naar vooroordeel.

Met deze locatievoorstelling grijpen ruim twintig Bossche amateurs hun kans om op het podium en achter de coulissen, zij aan zij met professionele acteurs, muzikanten en theatermakers te werken en zich op woensdag 6, donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni te presenteren aan het publiek. De voorstellingen beginnen om 21.00 uur vanuit de foyer bij Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart, aan de Tramkade 29.

Meer info staat op de facebookpagina van Swing

Meer berichten