Simone en Chris de Gier runnen het 'ambachtelijk brood- en banketbedrijf' als vijfde generatie bakkers. Wat ooit in Kerkdriel begon met verkoop met paard en wagen, groeide via een bakfiets in 't Zand en de Graafsewijk in 1968 uit tot een bakkerswinkel aan de Boschmeersingel. Dat 50-jarige jubileum viert Bakker De Gier de hele maand juni met aanbiedingen en acties. Foto: Ad Pijnenburg
Simone en Chris de Gier runnen het 'ambachtelijk brood- en banketbedrijf' als vijfde generatie bakkers. Wat ooit in Kerkdriel begon met verkoop met paard en wagen, groeide via een bakfiets in 't Zand en de Graafsewijk in 1968 uit tot een bakkerswinkel aan de Boschmeersingel. Dat 50-jarige jubileum viert Bakker De Gier de hele maand juni met aanbiedingen en acties. Foto: Ad Pijnenburg (Foto: Ad Pijnenburg)

Bakker De Gier; 50 jaar verwennerij

DEN BOSCH - Bij entree van de Helftheuvelpassage trekt de kleurrijke etalage van Bakker De Gier en dat eigenwijze afdakje, direct de aandacht. Zo wie zo word je ingepakt door bakkersgeur van vers gebrande karamel en vers gebakken brood en gebak. Binnen proef je pure gezelligheid waar klanten keuvelend alle tijd lijken te hebben, en dat gedurende 50 jaar!

Door Ad Pijnenburg

Eigenaren Chris en Simone de Gier treden mij met een lach tegemoet. Zij kennen het effect van het langslopende publiek en weten dat ze het goed voor elkaar hebben: een goed lopende winkel met ambachtelijke producten en centraal gelegen in een van de best presterende winkelpassages van Brabant.

Verhuizing was goede zet
Chris en Simone, die de bakkerij in 2002 overnamen van Leo en Francine de Gier, de ouders van Chris: "Wij zijn zeer dankbaar met onze klandizie. Daar werken wij met zijn allen hard voor. Onze verhuizing naar de Helftheuvelpassage heeft daar ook positief aan bijgedragen. Aan de Boschmeersingel hadden we wel onze vaste klanten maar de loop was er wat uit mede omdat veel eerste voorzieningen winkels stopten."

Met de bakfiets
Het bakkersvak van familie De Gier kent al een geschiedenis van vijf generaties. Chris: "Onze familie komt uit Kerkdriel en begon daar al vroeg met paard en wagen eigen brood te venten. Later werd er gebakken aan de Akker in Vlijmen en venten we jarenlang met de bakfiets in 't Zand en in de Graafsewijk in Den Bosch. Daar hebben mijn vader en moeder in 1968 de eerste winkel aan de Boschmeersingel geopend en vieren daarmee ons 50 jarig jubileum."

Authentiek worstenbrood
Bakker de Gier is bekend als 'Ambachtelijk brood- en banketbedrijf'. Simone: "Alles wordt in onze, achter de winkel liggende (banket)bakkerij vers gemaakt met verse grondstoffen en 's nachts gebakken. Sommige van onze producten zijn erg in trek bij klanten, zoals de nougatinegebakjes. Wij maken zelf de schuimplakjes en de nougatine, waarmee ze afgewerkt worden, wordt door onze banketbakker zelf gebrand. Ook voor onze bekende worstenbroodjes, een 150 jaar oude familierecept, komt men van heinde en verre. Wij hebben ook goede contacten bij de bakkersschool. Veel stagiairs komen dan ook graag bij ons in de leer."

Wie jarig is, trakteert
Het 50-jarige jubileum wordt de gehele maand juni met klanten gevierd. De eerste twee weken staan in het teken van de 'Tassenactie'. Klanten ontvangen een speciale 'Big Shopper' gevuld met vijf producten voor de jubileumprijs van 12,50 euro. De laatste twee weken worden producten verkocht voor 0,50 eurocent of een veelvoud van 50 eurocent. Het mag duidelijk zijn: de '50' staat in deze actie centraal.

Meer berichten